Nultwintig praat peop: “Ajax slacht Sparta, 0-8!”

“Wij zijn Ajax, wij zijn de beste.” .. Het zijn dit soort uitspraken waardoor men in met name het meer stoïcijnse Rotterdam van mening is dat hoofdstediërs naast hun schoenen lopen. En dat zijn we gewend. Maar zelfs voor hun doen maken ze het nu toch wel heeuul bont…

Laten we gelijk onze plek erkennen. Ja, Sparta is een promovendus, en dat is een 6 jaar durende bevalling inclusief complicaties geweest. Als Sparta zich direct handhaaft is voor velen het seizoen al geslaagd. Zet dat af tegen Ajax. In de regel is de doelstelling de landstitel. In de afgelopen 5 jaar is dat dan ook 4 keer gelukt. Hun begroting is grofweg 7 keer zo hoog als die van Sparta. Dus ja, Ajax is Unibetmatig de favoriet voor deze wedstrijd, dat weten wij ook wel.

Toch zegt men ook wel eens: bescheidenheid siert de mens. Dit deel van de aanhang [SCREENSHOTS!] is dat allerminst. De 0-8tjes en de aankondigingen van een onvermijdelijke slachtpartij reflecteren een totale minachting voor Sparta. Inderdaad, ook wij zijn voor hen uiteindelijk maar een stel kudt-Rotterdammers. Jules, kom er maar in.

BokkieTV drukt de neuzen op de feiten dat de oh zo fantastische “Godenzonen” het statistisch gezien echter dikwijls moeilijk hebben in Rotterdam-west.

In vrijwel geen enkel ander stadion morsen de Amsterdammers meer punten dan op Het Kasteel in de laatste 5 ontmoetingen. Alleen FC Utrecht in Stadion Galgenwaard blijkt een grotere angstgegner. Bovendien, heeft dit koosjer gezelschap echt zo’n kortetermijngeheugen? De Graafschap – Ajax, als slotstuk van het afgelopen seizoen. De Superjoden dachten die Superboeren wel even op te rollen. Een makkie. Uitgerekend die nonchalance werd henzelf funest.

Maar weet je, die rollen liggen wel prima zo. Het kleine Sparta mag, het grote Ajax moet. We gaan het zien.

About The Author

RG

Related posts