10 JAAR SPANGENAREN 2009-2019

10 JAAR SPANGENAREN 2009 – 2019

‘Ook al staan we onderaan, Spangenaren blijven altijd staan!’

Een kenmerkende regel die symbool staat voor ons gevoel in het ondersteunen van onze schitterende club. Juist als het op niet mis te verstane wijze tegenzit, vol gas geven. We maakten het bijvoorbeeld mee in 2014, toen we met een 16e plek (!) in de Jupiler League ons slechtste seizoen ooit meemaakten. Maar we bleven gaan, niet alleen náár de wedstrijden maar ook tijdens de wedstrijden. Tegen alle stromen in groeiden we als groep, zowel in aantal als naar elkaar toe. En bijna waren we dat jaar via de play offs nog gepromoveerd. Twee jaar later werden we kampioen en pakte Breuer de microfoon tijdens de huldiging: ‘Ook al staan we onderaan…’

Vroeger. Toen ‘Hup Sparta hup’ en ‘Sparta naar vooruh!’ over Het Kasteel heen schalden en de magische Sparta Marsch het enige lied was dat er gezongen werd. Mooie tijden. Tegenwoordig hebben veel clubs hun eigen sfeergroep, ultra’s. Met vlagvertoon en gezang het team ondersteunen, maar vooral: de liefde voor je club uitdragen. De Castle Maniacs en Tifosi del Castello waren de pioniers, de voorlopers, van wat in 2009 resulteerde in de oprichting van onze sfeergroep: Spangenaren.

Gaandeweg die 10 jaar verhuisden we van achter het doel naar het hoekvak van de Denis Neville-tribune. Dat kwam de sfeer en de harmonie ten goede, en we groeiden dermate dat het hoekvak werd verdubbeld door de aangrenzende wand te verplaatsen, die de DN met de Kasteeltribune verbindt. En we zijn reeds een tijdje in gesprek met Sparta om van het hoekvak een stavak te maken.

En op de dag dat Sparta 131 jaar wordt is het ook de week dat Spangenaren 10 jaar bestaat. Door weer en wind, door veel diepe dalen maar we maakten ook heerlijke pieken mee. Met corteo’s en sfeeracties, zoals tijdens 100 jaar Het Kasteel of recent bij de halve finale van de KNVB Beker tegen Vitesse. Maar het is ook meer dan voetbal, zoals bij het plotselinge overlijden van peuter Julie of het drama in Oss. Als één man achter elkaar staan en er voor elkaar zijn. Als een hechte familie.

We hebben wat beelden achter elkaar gezet die onze beleving en ons gevoel illustreren. We zijn er trots op dat de onvolprezen dichter en Spartaan Derek Otte de boel heeft ondersteund met zijn stem en vindingrijke woorden. De trots, de passie, de verbondenheid. Vriendschap, tegenslag, voorspoed. Lachen, janken. Juichen, vloeken. We delen het. Al 10 jaar. En jaren nog hierna.

About The Author

Related posts