Almere City FC – Sparta (1-0)

Na een indrukwekkende reeks van 18 ongeslagen achtereenvolgende wedstrijden verloor Sparta er eentje, voor het eerst sinds oktober vorig jaar. Die dingen gebeuren. Knop om, en weer verder gaan.

002

291 Spartanen reisden af naar de vinexhoofdstad van Nederland, geen slecht aantal voor een maandagavond.

007

De laatste twee wedstrijden (FC Emmen-thuis, en FC Oss-uit) werden weliswaar gewonnen, maar pas na het nodige kunst en vliegwerk. Het vloeiende is er even uit.

016

Dat men er prat op gaat om zo snel mogelijk te promoveren is evident. Los van al het drama van de afgelopen jaren, wil je hier toch nooit meer naartoe gaan?

022

Des te belangrijker is het aanmoedigen van de ploeg. Hen over het laatste dode puntje heen helpen. Juist nu.

026

Türk Galatasaray taraftarı Sparta desteklemeye yardımcı oldu.

041

Maar ook deze Turkse Spartanen zagen dat het helaas niet lekker liep. Ergerlijk was het dan ook dat op een van de spaarzame momenten dat Sparta door dreigde te breken Thomas Verhaar net binnen het strafschopgebied werd neergehaald, de eigenzinnig fluitende Higler daar niets van wilde weten. Zelfs de commentator in de samenvatting van deze wedstrijd gaf te kennen dat de scheidsrechter het duidelijk bij het verkeerde eind had. Vooropgesteld moet Sparta het zelf doen natuurlijk, maar zuur was dat moment wel.

043 - Copy

Dat, en de 1-0 (tevens eindstand) voor de thuisploeg met behulp van een Spartaans been verstomde een groot deel van het vak. Nee, Sparta is niet onoverwinnelijk. Nee, winst is niet vanzelfsprekend en nee, we zijn er nog niet.

IMG-20160316-WA0017

Maar sommigen hebben al alarmfase rood afgeroepen. Wenkbrauwfronswaardiger is het nog dat dit mede gevoed wordt door een zogenoemde Sparta-watcher. Eén verloren wedstrijd sinds 18 wedstrijden, letterlijk één hele wedstrijd. En gelijk wordt al gesproken over het “FC Zwolle-scenario”. Jantje lacht, Jantje huilt. Pleur toch op met zulks bangmakerij. Daar is niets Rotterdams aan.

065

Spartanen hebben even zwart-wit gezegd twee opties: Optie 1) we gaan in Calimero-modus en janken het hele internet bij elkaar over hoe alles in één keer verloren gaat. OF…. optie 2) we gaan er massaal achter staan. Onvermoeibaar, met overtuiging en inzet. Niet op 20% kracht, niet op 35% kracht, maar vol naar ieders kunnen ertegenaan.

076

Het loopt momenteel stroef, maar dit is en blijft een fantastische spelersgroep, al vrijwel het hele seizoen laten zij dat zien, en kunnen zij vrijdag gewoon op de steun van Spangenaren rekenen.

Vraag niet wat Sparta voor jou kan doen, vraag wat jij voor Sparta kan doen.

About The Author

RG

Related posts