Derby Days behind (deel 2 van 2: Feyenoord-Sparta, 6-1)

Na 6 jaar mochten we weer naar ‘Faainoord’. 6 doelpunten kregen we tegen. Waardoor dit de 6e door Sparta verloren wedstrijd dit seizoen werd. 666. Waren wij iets minder atheïstisch ingesteld, hadden we er zo een exorcist bijgeroepen. Maar we staan met beide benen op de grond. Vallen, opstaan, en weer doorgaan.

Net zoals voorafgaand die andere derby was het de bedoeling dat er wederom een uitgebreide column geschreven zou worden, ware het niet dat door tijdgebrek het simpelweg niet op tijd af raakte. Een begin was al gemaakt, met hele verhalen over de geschiedenis tussen Sparta en Feyenoord, al kan je een deel daarvan terugvinden in dit Ki(c)ke clippie. Maar vanochtend viel het AD op menig deurmat met deze column van Hugo Borst. Er zijn van die dagen dat wij ons niet helemaal in zijn schrijfsels kunnen vinden. Maar vandaag is wel zo’n dag.

img-20161205-wa0008

En daar hoeft geen woord meer aan toegevoegd te worden. Plus, de volgende beelden spreken genoeg voor zich:

Relativerend is zelfs zo’n draak van een wedstrijd peanuts als je je indenkt wat supporters en alle andere betrokkenen van de Braziliaanse club Chapecoense doormaken, nadat zij door die vliegramp hun vrijwel voltallige selectie hebben moeten begraven gisteren. Met Andro Knel in gedachten moeten wij daar ons wel iets bij kunnen voorstellen.

img-20161205-wa0007

Zowel Feyenoord als Sparta betuigden hun steun, en respecteerden alle 47.500 aanwezigen, waarvan 1.200 Spartanen, netjes met een minuut absolute stilte. Deze shirts die Sparta draagt leest de tekst: We are with you, plus het logo van Associação Chapecoense de Futebol, zoals de club mooi voluit heet.

img-20161205-wa0001

Na die minuut stilte was het vooral dit vak wat te horen was. Wij wijken voor niemand, en zullen altíjd laten horen, zingen hoe het ook gaat, bij wat ook moog’ gebeuren: SP-AR-TA.

(maar even serieus Sparta, een aantal punten de komende tijd zou wel een partij welkom zijn)

About The Author

RG

Related posts