FC Dordrecht – Sparta [play-offs] (3-1)

Unfortunately, peanutbutter. Sparta heeft het niet gered. Er viel weinig op af te dingen, FC Dordrecht was gewoon sterker. Dat Sparta zo ver kwam in de play-offs na in de competitie schandalig als 16e te zijn geëindigd was op zich al bijzonder.


50 kaarten waren in de voorverkoop aan de top 50 meest uitbezoekende Spartanen van dit seizoen aan de man gebracht. De resterende 300 kaarten gingen in de reguliere verkoop. Die waren welgeteld binnen letterlijk 43 seconden uitverkocht.


Na een korte reis aangekomen in Dordt. Menig Spartaan voelde zowel de kriebels als toch nog ergens wat vertrouwen.


Qua zang kwam het in ieder geval erg goed tot uiting. Bij de laatste wedstrijd moet je sowieso alles geven wat je hebt.


Zoiets zou dan ook voor de spelers moeten gelden.


Personele problemen bij Sparta. Vooral wat keepers betreft.


De meegereisde Sparta-supporters bleven enerzijds doorzingen uit een soort plichtsgevoel, maar als je na 5 minuten al achter de feiten aanloopt dan voel je tegelijkertijd ook wel wat lood in je schoenen.


Maar dan toch als donderslag de aansluitingstreffer. Zou het dan toch? Zou het?


Maar we hoefden ons geen illusies te maken. FC Dordrecht speelde het professioneel uit en won uiteindelijk zelfs met 3-1. Daarmee spelen zij volgend seizoen voor het eerst sinds 1995 Eredivisie.


Maargoed. Dan ga je dus na bijna 20 jaar eindelijk weer promoveren. Wat doe je dan? Vieren? Te voor de hand liggend. Je wendt je tot het uitvak om een goeie rel te zoeken.


En we durven nog te wedden ook dat geen van deze heren een stadionverbod zullen ontvangen. Terwijl bij Sparta supporters in de zwaarcriminele hoek gezet worden voor beduidend minder. Omgedraaide wereld.

About The Author

RG

Related posts