HΣRΛϾLΣS – SPΛRTΛ (II-II)

Na het succes tegen PSV en de bekendmaking dat in de volgende bekerronde gespeeld zou worden tegen Heracles keek menig Spartaan al reikhalzend uit naar het treffen in Almelo. Maar het zou niet makkelijk worden, dit treffen ontwikkelde zich in een heuse klassieke strijd.

herakles

De gastheer, in de linkerhoek: Heracles, een piemelloze nudist met een centenbakkie als scrotum. Maar hij blijft natuurlijk wel een halfgod, bezittend over verrassende krachten.

leonidas

In de rechterhoek: Onze eigen onverschrokken Leonidas, de belichaming van Sparta. Een gewone sterveling, maar nooit opgevend, en in staat om tegen de verhoudingen in te winnen.

3a6b517318b180c5186e728242084177

Al vroeg vertrokken diverse Spartanen op eigen gelegenheid afgehuurde bussen richting het oosten van het land om bij de plaatselijke herbergier te genieten van karaffen met wijn.

str-012210-stadium2

Het jaar MMIX was voor het laatst dat Sparta op bezoek ging bij Heracles. Wij kenden alleen nog het stadion van voor de verbouwing.

panathenaic-stadium-athens-ancient_olympic_games-greece

Maar de tijd dat Perzische plebs “succes tegen Heracles” riepen tegen Spartanen is voorbij. Heracles is een volwaardige Eredivisieclub en heeft het stadion een extra ring. Ook Sparta is weer terug, en groeiende.

De wedstrijd begon, en al van begin af aan was het duidelijk dat dit een gelijkwaardige strijd was. Zowel Heracles als Sparta kregen diverse opgelegde kansen.

laocoon_pio-clementino_inv1059-1064-1067

Op slag van rust dacht Heracles de voorsprong genomen te hebben, maar net zoals bij de Slag om Thermopylae was er sprake van buitenspel….

e95a8e8245c76f30c67a11a44d97044e

…waardoor Sparta direct kon counteren en terugslaan! 0-I! Een gigantische mentale tik voor Heracles.

close-9

Dus Heracles gooide het na de rust over een andere boeg. Fysiek spel. Diverse keren werd keeper Kortsmit belaagd, en moest behandeld worden. Uiteindelijk dwong Heracles dan ook door te bikkelen de I-I af.

maxresdefault

En toen begon Heracles ook weer beter te voetballen. De II-I was een prachtig doelpunt, waar Sparta heel even versteld van stond.

731da21d709ba30c022d9e5ce9f98e15

Maar dan ook echt heel even. Want ging Sparta bij de pakken neerzitten?

311522041938_1

Nee! In phalanx-formatie werden er geen gevangenen genomen en toonde Sparta geen medelijden…

…en wist Loris Brogno letterlijk een minuut later de welverdiende II-II erin te werken, wat op bijzondere wijze gevierd werd.

edece35a54593534b98e6d1cbd36ceda

Met nog maar VIII minuten te gaan volgde er een episch gevecht. Tot in blessuretijd, waarin plots…

gaelic_1_fig011

…Finn Stokkers in het XVI-meter gebied neergehaald wordt.

De scheids kende de strafschop toe!

2013-10-26-sjsu-statues

Het uitvak in extase! Dit is *de* kans om II-III te maken!

715375-statue-copy-of-two-greek-classical-warriors-stock-photo-statue

Alleen meldden zowel Brogno als Verhaar zich voor de strafschop. Deze consternatie deed de situatie geen goed.

images

Verhaar neemt hem. Schiet…. maar helaas, de keeper van Heracles zit goed bij de bal.

0

Deze afloop is zonde, heel zonde. Maar op karakter in ieder geval nog een punt aan overgehouden, waardoor Sparta lichtelijk klimt naar de 8e plaats, en kunnen wij met opgeheven hoofd uitkijken naar de volgende wedstrijd. Laten wij ook geen partij kiezen voor of Verhaar of Brogno. Gebeurd is gebeurd. Leren ervan, en vooruitkijken.

317624_v1

En wat betreft Heracles… De strijd tegen Heracles is onbeslist. Voor nu. Wij treffen hen weer in december voor de Beker. Dan zal de beslissing in de tweedelige Slag om Λlmεlδ vallen.

About The Author

RG

Related posts