Helmond Sport – Sparta (1-1)

Waar Sparta tot voor kort zege na zege aaneen reeg, evenaart het nu een heel ander soort record. 3x achter elkaar met 1-1 eindigen. We hebben het opgezocht: dat gebeurde voor het laatst in 1991. Al kreeg Helmond nog bijna de 2-1 toegewezen. Bijna. Daardoor heeft Sparta maandag genoeg aan een overwinning.

IMG-20160407-WA0057

16 bussen, logistiek gepuzzel, maar de vrijwilligers van de buscommissie kwamen eruit. Als je dan toch met briefjes met busnummers moet werken, waarom dan maar niet meteen in stijl.

002

Gezellige drukte voor het supportershome. De stemming wisselde wel per persoon. De één was licht nerveus voor deze mogelijke kampioenswedstrijd. De ander was er juist erg relaxed onder. Hoe de wedstrijd benaderd werd en wat de verwachtingen waren resulteerde in genoeg gespreksstof.

003

Ondanks dat de meeste bussen dubbeldekkers waren en daarmee genoeg ruimte bespaard zou moeten worden – en ondanks het rijden in clusters – was het niettemin tetris op de parkeerplaats. Spartanen in de laatste cluster stonden nog buiten terwijl de wedstrijd binnen al bijna een kwartier gaande was.

010

Kom je binnen, sta je al met 1-0 achter. Lekker dan.

019

Wel greep Sparta na dat doelpunt Helmond Sport bij de lurven, en speelde het voornamelijk op de helft van de thuisploeg.

023
De inmiddels gearriveerde Spangenaren (komend uit de laatste bus) trekken hun muilen open…

034
…zien van Moorsel en Brogno de verdediging van Helmond uitspelen…

037

…en Sparta tikt behendig de gelijkmaker in!

050

En met 1400 meegereisden klinkt dat juichen best lekker.

045

Spartanen kregen hiermee even het geloof dat het vandaag zomaar eens zou kunnen gebeuren. Jagen op meer, zou je zeggen!

054

En Sparta ging ook op zoek naar meer. Balletje op de lat hier, opgelegde kans daar. Dan komt het vanzelf wel, zou je zeggen!

072

108

Met meer Rotterdammers dan Helmonders op de tribunes komt dat gewoon goed, zou je zeggen!

151

Maar we konden schreeuwen wat we wilden…

154

…die bal ging er stomweg niet in.

163

En tot overmaat van ramp besluit scheidsrechter Makkelie dat de thuisspelende ploeg maar mag winnen door de fopduikende Helmond-speler een penalty toe te kennen. Oh, wat, wij kijken door een rood-witte bril? Niet volgens de verslaggever van de samenvatting.

171

Geluk bij ongeluk wordt de penalty — in de 80e minuut — zo ongeveer de tribune op geschoten, en Sparta leeft nog.

183

Een terechte ontsnapping, alles welgenomen. Maar ook de voorzitter van de supportersvereniging zag dat er meer dan dit gelijkspel niet inzat. De laatste 10 minuten bestonden voornamelijk uit halve kansjes.

223

231

Nee, het was niet best, zo eerlijk moeten we zijn. Maar benaderen we dit op een positieve manier, heeft Sparta aanstaande maandag tegen Jong Ajax (maandag, Jong Ajax, we weten het, het klinkt nergens naar, maargoed) aan 3 punten – aangezien VVV dan zelf niet speelt – genoeg om dan kampioen te zijn. Bondscoach en oud-Spartaan Danny blind zal hopelijk dan wèl die schaal kunnen overhandigen.

UPDATE 10-4-2016 18.50u: Enkele momenten vanuit het uitvak.

About The Author

RG

Related posts