Jong Ajax (4-2) + Jong PSV – Sparta (0-2)

Beloftenelftallen… het zou verboden moeten worden. In the Pilsssleague althans. En dan moet je nog twee keer achter elkaar uit tegen deze gedrochten. Maargoed, deze gelegenheden werden meteen aangegrepen om wat protest te uiten, ook in het kader van deze recente plannen (link: ITWM).
Jong Ajax, De Toekomst: Waarom hangt het Spangenaren-doek ondersteboven vraag je je af? We waren er wel, maar dus onder protest.


In dit kippenhok van een uitvak werd het spandoek “KNVB maffia” getoond, naar aanleiding van de gang van zaken en de behandeling van supporters. Ironisch genoeg werd het doekje in beslag genomen.


Ok, dit heeft geen hol met de protesten te maken, maar dan nog heel even dit. Ajax, een miljoenenbedrijf met beursnotering… serveert bezoekers op een manier dat meer weg heeft van een basisschoolfeestje. Het zijn van die dingen die je doen beseffen hoe troosteloos de omstandigheden zijn, mocht je dat nog niet doorhebben wanneer je in een uitvakje van max 75 man zit.


Jong PSV, De Herdgang: Ook hier werd het een en ander aan protestwoorden opgehangen.


ƨmɒɘƚnɘƚʇolɘd ɿoov ɘiƚiƚɘqmoɔqɘn ɘzolƨnɒᐴ|


Oftewel: “Kansloze Nepcompetitie Voor Beloftenteams” (K.N.V.B.) + “18:45 NEE” …


… op een knullig trainingscomplexje nota bene.


Alleen dit was beter geregeld dan bij De Toekomst. Maar met de waarschijnlijke intreding van Jong Feyenoord en Jong Vitesse vanaf volgend seizoen (dus dan zijn er VIJF beloftenteams in de Pilsssleague) kan je jezelf retorisch afvragen: is dat nou de toekomst van het Nederlandse voetbal?

About The Author

RG

Related posts