Jong Ajax – Sparta (1-1)

Bijzonder: zo’n 200 man die op een werkelijk kletsnatte maandag naar een veredeld amateurcomplex in Amsterdam Zuid-Oost afreizen, voor Jong Ajax – Sparta. ‘T maak ‘n beetje Rotturdammur gewoon nie uit.


Al had het natuurlijk wel gescheeld wanneer dit soort fraaie uitzichten de avond hadden gesierd.

Maar het tegengestelde was waar. Dit is het sombere aanzicht van station Bijlmer-ArenA naar De Toekomst, via een merkwaardige route van duistere achterafwegen en desolate parkeerterreinen.

Spartenen mochten plaatsnemen op de hoofdtribune. 200 Rotterdammers en enkele honderden Amsterdammers op één tribune met niets meer als afscheiding dan een lint. ‘T mot nou nie gekkur worduh.

Maar eerlijk is eerlijk: zowaar een tof gebaar van de thuisclub dat we niet in dat hondenhok hoefden. En tevens een compliment aan Sparta en de Supportersvereniging dat er meer dan de gebruikelijke 75 kaarten bemachtigd konden worden.

Nu het voetbal nog. Hoewel beide ploegen niet echt aan voetbal toekwamen. Het veld was zeiknat en ballen stuiterden vaak niet eens. Het is door toedoen van Fox Sports (want zelfs dit soort wedstrijden zijn blijkbaar big business) dat het alsnog doorging. Over en weer werd er gegleden en gebikkeld. Het zag er niet uit, maar het had toch een zekere amusementswaarde. En de 0-1 die gevallen ster Ricardo van Rhijn in eigen doel werkte — weliswaar onder druk van Loris Brogno — was voor ons natuurlijk nog het meest amusant.

Rust, tussenstand nog 0-1, en nog altijd regenen dat het barstte. Wie een cola wilde halen mocht naar de verre hoek.

Maar de Poncho Army was hierop goed voorbereid! Anyway, ondertussen stonden FC Volendam en Go Ahead Eagles op gelijke hoogte. Gunstig!

Maar wie is toch deze gelegenheids-Spangenaar?

Dat was niemand minder dan Rob Westerhof, oftewel de voorzitter, zomaar tussen de boys. Op zijn eigen manier nog verrassend fanatiek, dubieuze beslissingen van de scheids werden met krachtige maar nette bewoordingen hardop gehekeld.

En terecht. (Jong) Ajax zal weer eens een keer niet lucky zijn door in blessuretijd uit een veel te makkelijk gegeven vrije trap in een rebound die door stom toeval op een presenteerblaadje aangereikt werd gelijk te maken. Dat geeft natuurlijk een gevoel van bestolen zijn. Sparta was duidelijk de sterkere, maar kan zichzelf ook wel enigzins verwijten de 0-2 te hebben verzuimd te maken. Maargoed, het kan niet altijd feest zijn, ook deze dingen gebeuren. Zolang het maar niet te vaak gebeurt.

FC Volendam wist eveneens te scoren, in de 90e minuut ook nota bene, waardoor zij op 3 punten tot op Sparta naderen. Zo snel kan het verkeren. Knop om voor vrijdag dus, en op ons eigen Kasteel gewoon weer aan voetballen toekomen. Sparta – FC Volendam, de nummers 1 tegen 2. Een toppertje. Komt allen, steunt allen.

About The Author

RG

Related posts