MVV – Sparta (1-3)

Het duurde tot aan diep in de tweede helft van deze wedstrijd, maar Sparta is uitgekaterd van het kampioensfeest. Dat resulteerde in de achtste 3-1 overwinning van dit seizoen. Schrijf dat boekkie maar ITWM! Ook werd de supporterswedstrijd gespeeld, ditmaal in het teken van Vincent Gordijn.

IMG-20160422-WA0019

De wedstrijd tussen Sparta- en MVV-supporters bestaat al wat langer, onder de naam Arie van Staveren-bokaal, vernoemd naar de speler die in de jaren ’70 en ’80 voor beide clubs heeft gespeeld. Recentelijk overleed Vincent Gordijn, één van de organisatoren van deze wedstrijd, MVV-er in hart en nieren en bovenal een bijzonder prettige en goedlachse gozer. Alle reden dus om deze traditie voort te zetten onder de naam Vincent Gordijn Cup. De Sjengen hielden die cup in Maastricht met een 5-2 overwinning.

IMG-20160423-WA0002

Dan de wedstrijd van de profs. Daar gaan we kort over zijn (mede omdat we deze keer even vrijwel fotoloos zijn): De thuisploeg kwam op slag van rust zonder al teveel moeite op voorsprong omdat zij van Sparta niet erg veel tegenstand kregen, en leek het erop dat dit een herhaling zou worden van FC Volendam-uit van vorige week. In de tweede helft drong van Drongelen aan en maakte de 17-jarige verdediger zijn eerste doelpunt voor Sparta 1. Het verdere verschil werd “in de verlenging” zoals dat tegenwoordig heet gemaakt door twee prachtige treffers van Thomas Verhaar, met daarin een belangrijke bijrol van Denzel Dumfries die met veel inzet de topscorer perfect wist te bedienen.

Vanaf deze plaats willen we dan ook de spelers bedanken dat ondanks dat deze wedstrijd voor Sparta nergens meer om ging, dat zij — ook al ging het aanvankelijk stroef — de laatste uitwedstrijd toch winnend afsloten. En de mannen van Mestreech bedankt voor wederom de gastvrijheid en voor het feliciteren van ons Sparta. Hopelijk ooit tot ziens in de Eredivisie.

About The Author

RG

Related posts