NAC Breda – Sparta (4-0)

Avondje NAC, een avond met twee gezichten. Spartanen werden supergastvrij door de NAC-supporters ontvangen, maar de wedstrijd zelf is met 4-0 natuurlijk een blamage te noemen. We splitsen deze repo dus op in twee delen!


Hieronder volgt het leukere gedeelte


Aanvankelijk zou de supporterswedstrijd om de Andro Knel-bokaal gespeeld worden, maar om praktische redenen is dat verschoven naar de return Sparta – NAC op 1 april, de dag dat Sparta 128 jaar wordt.

Dus dachten ze in Breda: nou, dan nodigen we die Spartanen gewoon op het voorplein uit voor een biertje! Zo gezegd zo gedaan, en behoorlijk wat rood-witten gingen op pad.

Sommigen pakten de trein…

(en namen daarbij een biertje)

Sommigen pakten de auto…

(en namen daarbij een Desperado’tje)

En sommigen pakten gewoon de bus…

(en namen daarbij een whiskytje)


Eenmaal aangekomen in Breda was het tijd om…


…cultuur te snuiven…


…en bier te drinken. Heul veul bier, want daar staan ze in Breda bekend om. Deze pica is geleend van @FanzineDeRat, links zien we een mooi eerbetoon aan de wijlen Andro Knel.


Een prachtig beeld van NAC- en Sparta-supporters die heel gemoedelijk en gezamenlijk de nodige liters pils wegtanken.

De redactie van Rijnmond Sport wist stomweg niet wat het aanmoest met deze positieve informatie. Zo kennen we jullie weer.

Afijn, de Bredase gastheren (en dames) werden vriendelijk bedankt voor deze onwijs relaxte ontvangst en de 654 Spartanen gingen het vak op.

654? Jawel. Blijkbaar een record dit seizoen in de Pilsssleague, tot nu toe.


Hieronder volgt nu het minder leuke gedeelte


Hoe goed we ook mogen zijn ontvangen in Breda is met 4-0 op je kloten krijgen nooit leuk. Sparta had dit voor het overgrote deel aan zichzelf te danken.

Maar in Breda zullen ze Robert Maaskant niet missen lijkt ons. De Schiedammer ontving na een vrij matige seizoensstart zijn ontslag op 6 oktober. Sindsdien heeft NAC geen wedstrijd verloren. Wat dat betreft hadden we graag iets eerder gekomen.


Voor aftrap werd een minuut stilte in acht genomen voor de onlangs overleden Wally Brandenburg (NAC) en Floor Bouwer (Sparta). Hulde aan de organisatie van NAC Breda voor het sympathieke gebaar om hier een gezamenlijke herdenking van te maken.

Na die indrukwekkende minuut stilte waren de ruim 650 meegereisde Spartanen er klaar voor. Zij het in een vissenkom.

Dat is dan de enige structurele doorn in het oog aan een Avondje NAC: je wordt echt weggepropt in een bovenhoek achter een zichtbelemmerende structuur van plexiglas en staal. NAC, jullie hadden vroeger zo’n fijn uitvak. What happened?

Desondanks lieten Spartanen ondanks zo’n weerkaatsend obstakel voor de neus goed van zich horen. Diverse thuisblijvers melden dat de Spartaanse liederen in de live-uitzending ook prima doorkwamen, zelfs bij achterstand. Met de volume niks mis dus, klasse. Alleen ritmisch was het chaotisch. De linkerhelft en rechterhelft van het vak scheelden soms letterlijk halve coupletten van elkaar, om maar niet te zwijgen over het asymmetrische geklap. Dit soort co-ordinatieloosheid is wat er gebeurt wanneer de trommel het vak niet op mag.

Ondertussen kwam Sparta op het veld simpelweg nauwelijks aan bod. Een paar halve kansjes, en nog een hele kans, meer niet. NAC speelde zoals Sparta speelde tegen FC Oss: niet sprankelend, maar degelijk en doelgericht. Meer hebben we over de verrichtingen op het veld niet te zeggen, behalve dat Sparta moet leren om tegen sterke tegenstanders fysiek en countermatig niet afgetroefd te worden.

Tja, en dan zal je maar als deze Spangenaar deze bets hebben geplaatst. FC Emmen wist inderdaad van FC Volendam te winnen te winnen, maar verder… FC Emmen dat in korte tijd van de nummers 1 en 2 wint en binnenkort thuis aantreedt tegen Sparta (die het moeilijk in bepaalde uitwedstrijden hebben)… we zijn gewaarschuwd.

Het gemak waarmee Sparta de doelpunten aan NAC weggaf leidden bij sommige Bredanaars tot euforische uitspattingen.

Afijn, op een gegeven moment was er niets meer te zien. Niet dat datgene wat op het veld gebeurde het aanzien waard was.

Dus lieten de Spangenaren maar visueel van zich gelden. Gezien het wedstrijdbeeld niet geheel logisch, maar het leverde tenminste nog wat fraaie plaatjes op:

Wat overigens niet wil zeggen dat die 4-0 ons niets doet. Sparta gaat ons behoorlijk aan het hart. En in sommige gevallen aan de arm, waardoor we uitkomen op de volgende twee BONUS-PICA’s:

Bij voor- of tegenspoed. Onthoud dat de komende wedstrijden.

About The Author

RG

Related posts