RKC – Sparta (1-1)

Genoeg gefilosofeer: tijd voor wat foto’s.


Voor de gelegenheid werd de partybus weer afgehuurd, net zoals tegen De Graafschap vorig jaar.

Dus met hardstyle/hardcore pompend door de speakers, asbakken op tafel en in sfeervolle verlichting ging de reis naar Waalwijk.

Ergens net na de Moerdijkbrug, redelijk in the middle of nowhere, op een vrij specifiek tijdstip moesten er papiertjes omgewisseld worden. Een biertje doen in Waalwijk of omgeving werd dus bemoeilijkt. De partybus compenseerde dit, en van de gelegenheid werd meteen gebruik gemaakt voor een groepsfoto.

Aangekomen in het uitvak. 300 man sterk werden de Rood-witten die wij acherna reisden vocaal onthaald.

De nog relatief nieuwe vlaggen werden gehesen, in een verder vrij leeg stadion. RKC was een paar jaar geleden nog een Eredivisieclub, maar kelderden daarna hard – nog harder dan Sparta dat deed. Maar of men in Waalwijk nu hoog of laag op de ranglijst staat, RKC is voor Sparta vrijwel altijd wel lastig, als uitwedstrijd dan. We hebben het uitgezocht: voor het laatst werd er door Sparta in het Mandemakers Stadion op 16 december 2001 een punt behaald (1-1). Winst werd voor het laatst in 1997 geboekt, toen Sparta op 3 december van dat jaar een 1-3 zege boekte.

Aanmoedigingen waren dus extra hard nodig.

Sparta was het grootste gedeelte van de wedstrijd sterker dan de thuisploeg en heeft lange tijd voorgestaan, dankzij een vlammend schot van Thomas Verhaar vanaf een meter of twintig in de eerste helft.

De 0-2 hing dan ook meer in de lucht dan de 1-1. De keeper van RKC had een engeltje bij het doel.

Ondertussen bleven Spartanen overwegend achter de ploeg staan. Zoals het hoort.

En hoewel er voor het eerst in lange tijd weer een punt behaald wordt bij RKC, voelde de gelijkmaker in de 87e minuut natuurlijk eerder als het mislopen van twee punten.

Sparta was er dichtbij, maar de betere ploeg is nu eenmaal niet altijd de winnende.

Tot voor kort-Spartaspeler Steef Nieuwendaal die nu het geel-blauw van RKC draagt en bekend staat om zijn onvermoeibaarheid werd na afloop nog luid toegezongen en bedankt voor zijn jarenlange inzet. Nieuwendaal bedankte weer op zijn beurt onze support.

Terug naar Rotterdam, waar FC Eindhoven op het Kasteel de volgende tegenstander is.

About The Author

RG

Related posts