SC Heerenveen – Sparta Rotterdam

Dinsdagavond 20:45… dit is al erg genoeg zou je denken, maar het wordt erger! We mochten ook nog eens helemaal naar Fryslan toe, een tussendoortje tussen twee hoofdgerechten in…
Wat je allemaal wel niet voor je cluppie over hebt, toch zijn er zo’n 125 man die onze club zijn gevolgd naar Heerenveen. en dat met de verwachte terugkomst rond 1:15 uur in Rotterdam.

Er was deze avond ook hoog bezoek vanuit Australië, namelijk de ouders van Craig Goodwin!
Erg leuke mensen die het vooralsnog helemaal geweldig vinden in Rotterdam en bij ons.
Maar goed, de reis naar Heerenveen. Een pokkeneind waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Een veredeld B-elftal was voor velen een nog grotere smet op deze avond.
Enfin, eerder heeft dit goed uitgepakt (PSV-thuis voor de beker…) dus we gaan er gewoon voor! Aan de andere kant, er stonden liefst 7 spelers uit de jeugdopleiding aan de aftrap. Ook een moment van trots dus.

Een hele tijd bleek dit ook te zijn, Sparta begon prima en was goed aan het rondspelen; Het kwam zelfs een aantal keer nog gevaarlijk voor het doel. Debutant Ilias Alhaft begon in de basis en liet af en toe goed zijn waarde en potentie zien met lekkere acties en een grote drang naar voren.
De eerste helft ging gelijk op en daardoor was de wedstrijd een beetje saai, het spel speelde zich vooral op het middenveld af waar Sparta goed strijd leverde!
We gingen dan ook met een gelijke stand van 0-0 de rust in.

De tweede begon Sparta ook weer prima, het leek erop dat Sparta door zou gaan met waar ze mee bezig waren in de eerste helft.
Helaas ging het dan in de 56e minuut fout, een momentje was Sparta wat minder scherp en dit was gelijk doorslaggevend.
Van Amersfoort kreeg net wat teveel ruimte en kon vervolgens de bal over keeper Kortsmit lobben.
Na de 1-0 kon Sparta zich niet meer herpakken en kakte het in, Heerenveen rook bloed en Sparta probeerde tegen te houden.
De 2-0 en 3-0 vielen ook nog wat ongelukkig telkens na een wissel, wat nogal opvallend is. De organisatie leek nog niet op orde. Een groot leermoment dus.

Maar zoals al gezegd is aan het begin, dit was een tussendoortje tussen twee hoofdgerechten in! Vrijdag hebben we weer een hoofdgerecht! Het tussendoortje was helaas niet aan ons besteed maar komende vrijdag hebben we weer honger, laten we er weer allemaal achter onze club gaan staan in deze stadsderby en ze helemaal opvreten! Want Sparta is en blijft de club van Rotterdam!

About The Author

RKD

Related posts