SC Heracles – Sparta (beker, 0-3)

De Slag om Λlmεlδ is dan eindelijk beslist. Waar Sparta in de competitie zichzelf 2 punten tekort schoot, werd de bekerwinst overtuigend behaald. En voor het gevoel was deze winst ook wel effe nodig…

Doordeweekse donderdag of niet, als je op pad gaat moet je het goed voorbereid doen.

350 Spartanen reisden mee. Met een kwart voor 9-wedstrijd was het maar hopen dat het geen verlengen en eventueel zelfs nog een strafschoppenreeks zou worden. Maargoed, als je wint, dan is midden in de nacht thuiskomen natuurlijk ook niet zo erg.

Maar deze mannen hadden niet de intentie om er 120+ minuten over te doen. Pastoor en de zijnen waren duidelijk…

…want al duurde het tot de tweede helft voordat Sparta tot scoren kwam, was het devies duidelijk aanvallen. Al hielp het wel zeker dat Duarte van Heracles een rode kaart kreeg.

Dat voor bekerwedstrijden andere wetten gelden werd met name in deze helft bewezen. Heracles was ondanks een man minder niet van plan om de bus te parkeren. Daarmee namen zij wel risico’s achterin. El Azzouzi, die in de competitie moeite heeft om het net te vinden, bloeide in deze situatie op, en maakte een onvervalste hat-trick, waarmee hij de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen.

And — zoals Monty Python zou zeggen — there was much rejoicing.

Maar niemand van al die 350 Spartanen zal zo gelukkig zijn als de Spartaan die zijn inzet verachtendertigvoudigd uitgekeerd zag met deze juiste voorspelling. Gefeliciteerd!

Ook Craig Goodwin had wat te vieren. Klokslag twaalf kon de Australische international al zijn verjaardag officieel vieren in de bus. Met een kwartfinaleplek is dat wel erg lekker natuurlijk. Congratulations, mate! Let’s put anotha shrimp on the barbie!

Andere busgangers kregen ook ter plekke een leukigheidje mee. Terwijl de rit over de A12 zich vorderde, trok deze eeuwige Spartaanse held (Davy van der Meer ole oleee) de balletjes uit de schaal op een wel alleraardigste volgorde. Wij mogen in januari naar Volendam, alwaar Sparta tegen de plaatselijke FC optreedt. Hopelijk zijn regelingen voor die dag relaxt genoeg dat Spartanen gewoon rustig vooraf een biertje aan De Dijk kunnen doen.

Sowieso viel er op de terugreis genoeg na te genieten.

Een tijdje terug werd links en rechts de vraag gesteld: “van wie win je liever, Heracles in de beker, of ADO Den Haag in de competitie?
Wat natuurlijk een compleet irrelevante kutvraag is, want het enige juiste antwoord luidt natuurlijk: allebei verdomme! Met deze overwinning op zak kan Sparta in ieder geval met wat meer vertrouwen richting de Hofstad opgaan, aanstaande zondag. Hopelijk dat Sparta ook kan profiteren van alle Wan(g)orde welke daar momenteel heerst. We gaan het zien.

Tot slot, een kleine maar fijne BONUS-VIDEO!:

About The Author

RG

Related posts