Sparta – Ajax (1-3)

Als je 6 jaar in de meest mallotige Mickey Mouse-competitie van Nederland hebt gebivakkeerd, is eigenlijk elke wedstrijd in de Eredivisie al een verademing daarmee vergeleken. De rentree eindigde voor Sparta puntloos. Jammer, maar dit is pas de eerste wedstrijd in een lange campagne.

041

De plek vanwaar wij de wedstrijden volgen en sfeer maken, het hoekvak, is gedurende de zomerstop in capaciteit verdubbeld (circa 400 man)! Dit is het gevolg van de overeenkomst tussen Spangenaren en Sparta na de successen in de Jupiler League, zowel binnen als buiten de lijnen.

064

Enkele doeken…

074

…en tot aan de nok vlaggen…

080

…gaf dit mooie beeld. De wedstrijd kan beginnen.

093

Maar net na het inzetten van de eerste liederen…

101

…wisten de bezoekers het net al te vinden.

108

Positief is wel dat Sparta slechts een paar minuten later meteen de gelijkmaker wist af te dwingen! Met nog 82 minuten op de klok stond alles in feite nog gewoon open.

111

De heren capo’s — beiden in een paar nieuwe Spangenaren-shirts gestoken — hadden in deze fase van de wedstrijd hun handen vol, Sparta stond weliswaar weer gelijk, maar Ajax drukte meteen weer aan, en was verbale support wel nodig.

115

Sparta haalde, met het nodige kunst- en vliegwerk de rust met die gelijke stand van 1-1. Deze gasten genoten dan ook met volle teugen van de zondagmiddag.

117

Maar deze guy… hij had er ECHT zin in. Je zou kunnen zeggen dat zijn uitdrukkingen in andere dimensies ook prima tot hun recht zouden komen:

juich-darts

juich-gabber

juich-muur

juich-poke

juich-politie

En dat is precies de energie die wij graag zien! šŸ˜€

143

In de 2e helft was Ajax geleidelijk vaker op de helft van Sparta te vinden.

148

Een afslachting werd het niet, Sparta kwam ook nog wel een aantal keren voor vijandelijk doel, maar helaas ging Ajax na de rust gewoon iets beter om met de kansen, en werd het uiteindelijk 1-3.

156

Van deze gasten hadden we iets meer verwacht. Alleen na de doelpunten gehoord, en aan het einde even. Toen het lange tijd 1-1 stond kwam er nauwelijks iets uit dit vak. You only sing when you’re winning.

166

De tweede helft was minder, maar daarom nog steeds geen reden om onze jongens niet aan te moedigen…

182

…en te bedanken na afloop.

192

Een moeilijke wedstrijd was dit, maar wij kijken alweer uit naar aanstaande zaterdag, tegen PEC Zwolle. Ga ook mee, kaarten (auto- en buscombi) zijn nog verkrijgbaar bij de Fanshop en hierrr.

About The Author

RG

Related posts