Sparta – FC Den Bosch (5-2)

Thuiswedstrijden tegen FC Den Bosch zorgen de laatste jaren voor ijshockeyuitslagen. 1-5, 7-1, en ditmaal 5-2. Al had het ook zomaar 8-3 kunnen eindigen. JL-voetbal: vermakelijk, maar zo random.

Het was een broeierige zondagmiddag, we smolten allemaal weg.

Dan mocht het weliswaar nog augustus zijn, deze supporter nam alvast een voorsprong op movember.

Ok, genoeg inleiding, ter zake nu. En ter zake dat Sparta ook begon…

…binnen 6 minuten scoorden Pieter Langedijk en Finn Stokkers de 1-0 en 2-0! Een heerlijk flitsende start. Dan mochten we op de tribunes nog zo lam zijn van de hitte, dit leefde de boel meteen op.

De momenten erna drukte Sparta nog aan. Maar na zo’n kwartier spelen zakte het wat in. Sterker nog, met name achterin werden ballen op ietwat nonchalante wijze weggewerkt, althans, voor zover van weggewerkt gesproken kon worden. Uit zo’n inkakmoment scoorde FC Den Bosch precies halverwege de 1e helft de 2-1.

Met deze aansluitingstreffer moest Sparta op haar hoede zijn. Helemaal na fases van merkwaardige beslissingen van de arbiter, ene heerschap Pérez. Totdat een Bossche speler een overtreding beging op Langedijk in de 16 die niet genegeerd kon worden, met een penalty als gevolg. Verhaar schoot deze boelkloedig erin, 3-1. En vlak voor rust ook, wat een enorme psychologische tik was voor de bezoekers.

Een Spartaanse op het vak die de fratsen van dhr. Pérez goed in de gaten hield en patronen begon te ontdekken in zijn optreden zei kort daarna dat FC Den Bosch nog een penalty zou krijgen in de 2e helft. Even onthouden.

Midden op de foto enkele gasten van NAC. Bredanaar tegen de fotograaf, na afloop: “Ja, je bent wel de eerste fotograaf die ik niet op zijn bek heb geslagen.”

Tijdens de rust werden uiteraard de nodige pilseners gedronken, welke eenmalig 50 cent goedkoper was, wat perfect uitkwam op zo’n bloedbenauwde dag.

Veel lege plekken in de rest van het stadion, maar de Denis Neville zat nog redelijk vol. Of nou ja, zat… stond.


De Bosschenaren waren haast niet van hun stoelen af te krijgen. Aan de ene kant wel begrijpelijk, ook daar sloeg de hitte toe en bovendien was het voor hen een kutwedstrijd. Maar kom op… make an effort.


De 2e helft begon zo tam als dat de 1e helft eindigde, maar de 2e helft eindigde zoals de 1e helft begon: strijdlustig en met gif. Verhaar en ook de verrassend nuttig spelende Brogno zorgden ervoor dat de 4-1 en 5-1 op het scorebord kwam. Met de subtropische temperaturen erbij ontstonden er heuse sambasferen in het hoekvak.

Helaas viel Stokkers geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Johan Voskamp.

Oja, de eindstand. Dat werd nog 5-2. De oplettende Spartaanse had gelijk, FC Den Bosch kreeg van de scheids inderdaad nog een penalty, zoals voorspeld. En zij is niet eens een Chinese met drie telefoons op zak.

Thuis tot nu toe beide keren gewonnen. En uit in ieder geval beide keren niet verloren. Dat wij dit vertrouwde beeld na afloop nog lang mogen zien.
(sorry dat er geen verslag is van VVV-uit overigens, de reporters waren er die bewuste maandag (!) helaas niet bij.)

Charme-offensiefje van Sparta. Wij worden ook graag bedankt in de vorm van een verbeterd hoekvak.

Prachtig beeld van een juichende Thomas Verhaar bij de 4-1, die dit moment meteen bombardeerde tot profielfoto.

Volgend weekend geen clubvoetbal, want interlands. Er lopen immers ook zooooveel internationals rond in de Pilsssleague. Maargoed, Jong Ajax/PSV hè.
De vrijdag erop, dus op nine-eleven, heet de volgende tegenstander Achilles ’29. Een kleine club van naam, maar wel een die tot nu toe een prima seizoensstart kent. Wint Sparta deze wedstrijd en laten Go Ahead Eagles en Jong PSV het liggen, dan neemt Sparta de 2e plek over van de zwart-witten uit Groesbeek.

Dus vergis je niet in de affiche… dit is gewoon een belangrijke pot. We hebben 11 dagen om ons ervoor op te laden.

About The Author

RG

Related posts