Sparta- FC Groningen 2-2

De afgelopen week was er in de pers en op social media al veel te lezen over de gastvrijheid waarmee wij vorig weekend in de Arena zijn ontvangen. In afwachting van een mogelijk onderzoek naar de wanordelijkheden en gezien het eenzijdige en kansloze wedstrijdverloop hebben wij als Spangenaren de knop omgezet om al onze energie te steken in de belangrijke pot ‘Groningen thuis’.

http://spangenaren-rotterdam.nl/wp-content/uploads/2017/02/img_3553-2.jpg
Vele clichés kan je er tegen aan gooien, maar allen komen deze er op neer dat het na een reeks van 2 punten uit de laatste 10 wedstrijd tijd wordt om punten te pakken, bij voorkeur drie. Sparta stond voor het eerst onder de gevreesde degradatiestreep. Om dit gevoel kracht bij te zetten en onze support te tonen waren wij met een groep bij de laatste training om met zang en pyro.

Na de teleurstellende resultaten van de laatste weken had Sir Alex zijn opstelling flink gewijzigd: Dumfries werd vervangen door Vriends, Sanusi die zijn oude vorm nog niet terug heeft moest plaats maken voor Mendes Da Silva, van Moorsel mocht het eens op zijn eigen positie laten zien ten faveure van Spierings en eindelijk mocht Pusic in de spits starten en niet El Azzouzi.
Nadat wij met spandoeken stil hadden gestaan bij het overleden van markante Spartaan Rene Lotto en steun hadden betuigd aan Gerard Holdtgrefe trapten de Spartanen op het veld af door de bal gelijk naar voren te pompen. Sparta naar Vooruh!
http://spangenaren-rotterdam.nl/wp-content/uploads/2017/02/img_3612-1.jpg
Sparta begon fris, fel en begeesterd en dit resulteerde al snel in veel druk naar voren en een vroege goal van de uitblinkende Paco van Moorsel. Na een goed genomen corner ontstond er een scrimmage voor de goal waarbij Groningen de bal niet weg kon werken en de bal na een schot van Vriends voor de voeten van Paco belanden, die niet aarzelde en de bal langs Padt schoof. De furieuze start van Sparta kreeg een uitstekend vervolg en na een kwartier kwamen wij op een 2-0 voorsprong na een hakje van Pusic dat door Calero Ruiz tot doelpunt word gepromoveerd.
Sparta leek op weg naar de eerste overwinning sinds begin november, maar een arbitrale dwaling gooide roet in het eten. Vanaf het hoekvak was duidelijk te zien dat minstens één speler van FC Groningen buitenspel stond en uit de TV beelden bleken dat er zelfs twee te zijn. Het zit de laatste maanden niet echt mee en zo ook afgelopen zondag niet. Jensen kon profiteren en maakte de aansluitingstreffer voor Groningen dat tot dan toe weinig in te brengen had. De Groningers kregen weer hoop en werden steeds sterker en kwamen vlak voor rust op gelijke hoogte nadat de bal gelukkig voor de voet van oud-Spartaan Mahi viel die de bal onberispelijke binnenkantpaal binnen schoot buiten het bereik van Kortsmit.
http://spangenaren-rotterdam.nl/wp-content/uploads/2017/02/img_3611-1.jpg
De tweede helft was qua niveau en amusementswaarde van beide kanten een stuk minder, zeker nadat recidivist Bacuna met twee benen van achter een tackel inzette en daarmee zowel Paco als Mart torpedeerde. Een terechte rode kaart volgde. Tot ergernis van de Spartanen op de tribune begon Groningen gelijk met tijd rekken en het duurde lang tot dat de wedstrijd weer op gang was gekomen, mede door een 8 minuten durende blessurebehandeling van Sörloth. Sparta kon niet echt van de ontstane overtalsituatie profiteren en werd in de laatste minuten pas weer gevaarlijk na het inbrengen van stormram Pogba. Pogba en Paco kregen nog twee kansen, maar de uitstekend keepende Padt liet zich niet meer passeren.
http://spangenaren-rotterdam.nl/wp-content/uploads/2017/02/img_3615-1.jpg
Na afloop bleven wij zitten met een dubbel gevoel. De vechtlust en wil om naar voren te voetballen lijkt weer terug in het elftal, maar sommige spelers lijken nog wat zelfvertrouwen te missen. Ondanks de teleurstelling van het mislopen van de overwinning moeten we toch een nieuw punt koesteren en met volle overgave onze helden blijven steunen in de strijd om lijfsbehoud. Om te beginnen volgende week in Nijmegen! De kaartverkoop verloopt tot nu toe teleurstellend, dus wij roepen zoveel mogelijk Spartanen op om onze helden te steunen tegen het vreemdelingenlegioen van Hyballa.

About The Author

Related posts