FC Oss – Sparta (1-2)

Matig spelen, maar dan toch (weer) op de valreep winnen. En een gunstig resultaat in Velsen-Zuid. We mogen hier keihard in onze handen voor knijpen!

IMG-20160304-WA0025

313 Spartanen ondernamen de reis naar Oss. Het vertrouwen onder de aanhang is groot met tot op dat moment 16 (!) wedstrijden niet verloren.

014

Dit Sparta is ongenaakbaar. Of zou het dan toch….?

031

Maar liefst drie keer eerder wist Sparta hier met 1-5 te winnen. Riante cijfers. Nota bene in jaargangen waarin het Sparta wat minder voor de wind ging.

033

Sparta leek in de beginfase van de wedstrijd dan ook wederom geen kind te hebben aan de plaatselijke FC, en was het veelal op de helft van de tegenstander te vinden.

054

057

Het gebeurt niet vaak, maar als hij het doet, dan doet hij het ook goed: Roland Bergkamp scoorde na een aanval over rechts op fraaie en knappe wijze via onderkant lat. 0-1!

069

Maar bijzonder lang konden Spartanen er niet van genieten. Zo’n 8 minuten later kwam de gelijkmaker nadat Kortsmit onnodig uit zijn doel kwam, en het uitvak de bal vlak voor hen het doel binnen zag stuiteren.

Reaguurders op ITWM blèrden in real-time dat de keeper Roy Kortsmit maar op moet zouten. Dit deel volk doet alsof persoonlijke fouten van de goalie schering en inslag zijn. Toegegeven, er is een periode geweest (zo’n anderhalf jaar geleden) dat Kortsmit inderdaad te vaak uit zijn goal kwam. Alleen doen sommigen alsof dat nog steeds het geval is. Wat er gisteren gebeurde is naar de maatstaven van dit seizoen vrij uitzonderlijk. Hoeveel punten Kortsmit dit seizoen al voor ons niet gepakt heeft. Derhalve beschikken deze bijzonder zure pruimen over een selectief geheugen. Als je zonodig spijkers op laag water wilt zoeken, ga naar de Gamma, koop een emmer spijkers, ga ermee naar het Hofplein-fontein, strooi die emmer in het lage water uit en zoek het daar maar verder uit.

071

Gezegd moet worden dat FC Oss bovengemiddeld zijn best deed, helemaal nadat het de mogelijkheid zag om minstens een punt van de koploper af te snoepen. Zij speelden stug en met veel man achterin. Sparta kon moeilijk door die muur breken en leek dan ook af te stevenen op een gelijkspel.

073

Maar trainer Alex Pastoor had inmiddels Finn Stokkers in de wedstrijd gebracht als aanjager. Op indirecte wijze een gouden wissel, zo bleek.

083

Stokkers ontpopt zich als de Tovenaar van Oss door in de 16 handig gebruik te maken van de tik die hij van de iets te fel uitkomende keeper van FC Oss kreeg en een penalty af te dwingen!

087

Het uitvak leeft op. Want let wel, dit was in de 93e minuut. Thomas Verhaar meldde zich om de strafschop te nemen. Topscorer, maar zat verder totaal niet lekker in de wedstrijd. Als dat maar goed gaat…

GolazoooGif540

De bal gaat erin, maar dan ook nèt. De keeper zat er nog dichtbij. Maar wat boeit het, Sparta wint!!

137

En wanneer bekend wordt dat VVV tegen 10 man van Telstar punten morst, nota bene door een late goal van oud-Spartaan Donovan Deekman, is het feest compleet.

139

145

154

161

165

175

180

IMG-20160304-WA0065

En als we naar het bovenste deel van de ranglijst kijken zien wij dat Sparta hierdoor maar liefst 11 punten los van de ploeg uit Venlo staat, plus nog een wedstrijd tegoed.

IMG-20160304-WA0070

Dagblad De Gelderlander had na de reguliere tijd hun publicatie al klaar staan, maar wachtten de blessuretijd niet af om op enter te drukken. Waardoor heel even bovenstaand bericht online heeft gestaan. 😛

BONUS-PICA!

IMG-20160304-WA0072

De huisfotograaf van Sparta, Carla Vos (© 2016), maakte ook nog eens deze prachtige foto, die we jullie niet wilden onthouden.

Conclusie: Sparta speelde duidelijk niet op het hoge niveau van dit seizoen, en kan je stellen dat het een off-day had. En dat kan. Het is dan ook niet iets waar wij ons erg druk over moeten maken. Zeker niet omdat ondanks het mindere spel er op andere manieren toch winst is geforceerd. In de koppies van deze ploeg zit het wel goed. Met inmiddels 17 wedstrijden op rij zonder verlies is het logisch dat er wel eens een wedstrijd tussen zit dat het spel even wat minder vloeiend in de benen zat. Richten op a.s. vrijdag dus, voor de thuiswedstrijd tegen FC Emmen!

About The Author

RG

Related posts