Sparta – FC Oss (3-1)

Soms zit het Sparta nogal tegen. Dat het een keer behoorlijk meezit mag dan ook wel een keer. Hier een overzicht van het afgelopen weekend:


Het begon in Eindhoven, waar Helmond Sport tegen de plaatselijke FC aantrad. De Helmonders wonnen deze derby op basis van kort op de man zitten en opjagen met 1-4, waardoor concurrent FC Eindhoven achter Sparta bleef.

Met diezelfde cijfers wist FC Emmen heel knap Go Ahead Eagles weg te zetten, en maakten daarmee de winst van Go Ahead op Sparta een paar weken terug min of meer ongedaan, mits Sparta zelf van FC Oss zou winnen natuurlijk.

En als zelfs Telstar wint van VVV die in Sparta’s nek zaten te hijgen, dan moet je wel zelf goede zaken doen. Dit bewijst alleen wel dat in deze pauperleague werkelijk alles mogelijk is. Dus het zal toch niet…..?

Op naar Spangen. Voorafgaand de wedstrijd werd officieel afscheid genomen van Steef Nieuwendaal.

Steef Nieuwendaal speelde van 2011 tot 2015 voor de competitie 127 wedstrijden voor Sparta plus een tiental playoffs- en bekerwedstrijden. Niet de meest technische speler, maar hij compenseerde dat altijd ruimschoots met zijn onvermoeibare inzet, wat hem erg populair maakte.

Afijn, Sparta moest het in dit tot nu toe wel heel gunstig verlopen weekend hoe dan ook waarmaken. Rotterdam, sterker door strijd. Het hoeft niet mooi te zijn, als je maar wint.

Onder diezelfde vlag ramde deze ouwe lul dat er vanuit het hoekvak nog in. Strijd, strijd, strijd! Sparta speelde niet sprankelend, maar wel solide, wat in ieder geval resulteerde in veldoverwicht.


En BAM, 1-0, Brogno!

Een nadeel van zondagswedstrijden is dat velen nog een kater hebben van de avond ervoor, maar enkele skirre boys waren door de openingstreffer in 1x hiervan genezen.

Tussen Sparta en FC Oss volgde toen een kat- en muisspel met wat kansen over en weer. Toch bleek Sparta de gevaarlijkere van de twee, en kopte Loris Brogno zijn tweede doelpunt van de middag erin vroeg in de 2e helft.

En da’s verdomme nog eens een lekkere manier om de rust uit te komen.

Al profiteerde FC Oss enige tijd daarna nog van een fout in de Sparta-verdediging. Met andere woorden: tijd om vanaf de tribune een tandje bij te zetten.

Tussen de onderste helft van het hoekvak…

…en de bovenste helft ontstond op een gegeven moment zelfs een hele leuke wisselwerking. In enkele gevallen deden Spartanen links en rechts van het hoekvak ook nog even mee. Met name het “Ga staan als je voor Sparta bent” zorgt voor een sfeer dat je als speler moet aanvoelen dat de beslissing moet vallen.

En die viel, en hoe! Nu mag Jan-Dirk Stouten altijd heel Radio Rijnmond voor elke eerste de beste standaard-doelpunt van Feyenoord “wat een weeeeereldgoal!” bij elkaar gillen. Maar Paco van Moorsel maakte dan ook echt een wereldgoal door over de keeper heen te lobben vanuit een mid-air steekbal van Brogno.

En dat werkte bevrijdend. Het weekend wat al zo goed begon lijkt zich vanuit Spartaans oogpunt prima af te sluiten.

Maar wacht, het kan zelfs nog beter! Tegelijkertijd speelde MVV tegen FC Volendam, en wisten uiteindelijk van de koploper met 3-1 te winnen, waardoor Sparta van 5 tot op slechts 2 punten achterstand inliep.

Daarom klonk er dan ook een aantal keren “Sjengen bedankt”.

En natuurlijk Sparta bedankt. Het feestje was compleet.

Het is tenslotte best fijn als je ook eens dit soort dingen de volgende ochtend in de krant leest.

Ook mooi om te zien: steeds meer spelers uit eigen kweek die zich identificeren met Spangenaren. Wij hopen dan ook dat Jeffrey Neral ons in de toekomst vaak laat juichen.

En nog een bonus-pica met wederom Steef Nieuwendaal. Spangenaren, blijf de nieuwe spelers aanmoedigen en blijf de oude helden eren.

Maar wat vooral belangrijk is: sowieso achter de ploeg blijven staan. Niet elk weekend zal zo perfect uitpakken zoals deze. Vroeg of laat zit het ook weer eens tegen. Niet bij de pakken neerzitten. Door blijven gaan.

About The Author

RG

Related posts