Sparta – FC Utrecht (1-2)

Veruit het grootste deel van 2016 was fantastisch… op de laatste paar maanden na. Winterstopje, 2017 is aangebroken, nieuwe ronde nieuwe kansen. Lange tijd had Sparta tegen een sterk spelend FC Utrecht zicht op een punt, maar helaas, het mocht niet zo zijn.

Over de kaartverkoop niets te klagen, deze wedstrijd zou weer een uitverkocht huis worden. Ook de bezoekers uit Utrecht wisten het uitvak volledig te vullen. Toch waren er wat lege plekken op met name de Bok de Korver-tribune te zien, daar komen we zo op terug.

Een andere wedstrijd die veel bekijks trekt is natuurlijk Sparta – Feyenoord, gespeeld wordende op 5 maart. Afgelopen zaterdag om 11 uur ‘s ochtends ging de kaartverkoop hiervoor van start. In voorgaande jaren kregen de Feyenoord-fans by default de gehele Bok de Kover-tribune toegewezen. Plus de losse kaarten die zij links en rechts bemachtigden kwam het daardoor voor dat er meestal tussen de 3.000 en de 4.000 Feyenoorders op Het Kasteel zaten. Needless to say was dat veel teveel.

Door de toenemende populariteit van Sparta wist de Kasteelclub simpelweg aan eigen aanhang veel meer seizoenskaarten bij aanvang van dit seizoen te verkopen. Ook werden in de winterstop een aantal halve seizoenskaarten verkocht voor de Bok de Kover-tribune. Hierdoor zal Feyenoord nu, net zoals iedere andere bezoekende club, in principe alleen het uitvak toegewezen krijgen.

Maarrrrrr…. wel blijven ze op zuid als het om kaarten gaat een inventief volkje, en zullen zij nog steeds aan genoeg plekken buiten het uitvak komen. Tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht merkten we wat plukjes lege stoelen op ondanks dat de wedstrijd officieel was uitverkocht. Je kan er donder op tegen zeggen dat een deel van die halve seizoenskaarten verkocht zijn aan Feyenoorders. Er zitten er genoeg tussen die gek genoeg zijn om desnoods voor die ene wedstrijd 80 euro neer te tellen. Maar nogmaals, door een flinke toename aan eigen publiek zal het aantal aanwezige Feyenoorders de komende derby hoe dan ook een stuk minder zijn dan bij voorgaande edities.

In ieder geval, na een onderbreking met kerst, oud en nieuw, en een tripje Malaga was het dan eindelijk Match Day. Lekker pilsen met je Sparta-maten, samen naar de wedstrijd toeleven. Benieuwd zijn naar hoe het zal gaan.

Met deze opstelling was er sowieso genoeg reden om benieuwd te zijn naar de uitkomst. Loris Brogno was immers de grote afwezige, en Craig Goodwin begon op de bank. Voor hem in de plaats stond de Spanjaard met de prachtige naam die Iván Calero Ruiz luidt.

In de beginfase kon Sparta zich aardig meten met de Domstedelingen, die dit seizoen uitstekend draaien en niet voor niets de 6e plaats bezetten. En juist Calero Ruiz die voor de eerste keer in de basis stond was de man die na enig geworstel in de 26e minuut de 1-0 de boeken in werkte.

Muy bien, señor! Maar FC Utrecht was daardoor zeker niet uit het veld geslagen en antwoordden meteen. Onder andere een halve omhaal van hen ging kort na de openingstreffer tegen de Spartaanse linkerpaal en kregen zij ook andere grote kansen, al maakte Sparta ook nog wel even aanspraak op meer.

De 650 meegereisden uit Utreg waren vocaal nog niet heel erg aanwezig, maar ook vanuit onze kant was het in grote delen van de 1e helft helaas veel te tam, helemaal gezien onze voorsprong. Sparta haalde de rust ongeschonden.

Maar toen ging alles mis. Beelden werden niet meer doorgestuurd…

…een dikke hagelbui trok nog maar eens heen over Spangen…

…en ja hoor. De 1-2 viel. Vlak voor tijd.

En er valt helemaal niks op af te dingen. FC Utrecht deed wat het moest doen. Sparta niet.

En dat is zuur. Met een punt tegen deze tegenstander had dat bij ons er nog wel in gegaan. Nogmaals, FC Utrecht kreeg wat het verdiende, maar had Sparta in deze slotfase iets meer gevochten dan was het gewoon bij die 1-1 gebleven.

De nodige pilseners boden die zaterdagavond nog wat troost, maar het wordt de komende tijd heel moeilijk. Veel uitwedstrijden vooral, te beginnen in Alkmaar de komende zaterdag. De kans op verlies is vrij groot, zo reëel zijn we wel. Desondanks zijn wij er dan weer bij, en laten onze club niet in de steek. Wij zijn Spartanen.

About The Author

RG

Related posts