Sparta – Go Ahead Eagles (3-1), [DE FOTO’S]

Wederom een zeer belangrijke slag slaat Sparta, ditmaal thuis tegen Kowet, en laat het de nummer 2, VVV, nog altijd met een verschil van 9 punten achter zich. Lekkerrr!


027

Eerder dit seizoen werd er van Go Ahead Eagles verloren in de Adelaarshorst, slechts één van de twee keren dat dit in competitieverband gebeurde dit seizoen. Het was nog redelijk in het begin van het seizoen, en de verhoudingen waren nog niet echt duidelijk. Dat ligt nu behoorlijk anders kunnen we wel zeggen.

Maar traditiegetrouw zoals dat gaat op zondagmiddagen moet voorafgaand de wedstrijd het publiek een beetje versneld ontkaterd worden. Zo werd deze capo 23 pillen toegediend.

En alsof dat niet genoeg was hadden we *twee* van dit soort Duracell-konijnen.

040
images

Plus nog een duo die zo uit een jaren ’90-videoclip gelopen zouden kunnen zijn.

051

Tot slot hadden we een capo van de toekomst, die als een Simba omhoog gehouden werd.

NAAAAAAAAAAAAA TSEEE WEEEENYAAAAAAA MAWA WIEZIEWAWAAAA!

045

Jawel, het heeft effect!

058

Dank u wel kleine vriend. De wedstrijd kan beginnen.

Redelijk ontspannen begon Sparta aan de wedstrijd. De vonken vlogen er nog niet meteen van af, al maakten de rood-witten weinig fouten. Weer werd er gescoord uit een standaardsituatie: Michel Breuer vond na een klein half uur spelen via een corner het net, 1-0!

070

In de tweede helft ging Sparta doodleuk verder waar het gebleven was, en viel naar hartelust aan. Paco van Moorsel knalde de bal nog tegen de lat, maar dat bleek uitstel van executie: Loris Brogno maakte er enige tijd later alsnog 2-0 van.

088

Toch wist Leon de Kogel, die ook al in Deventer tegen Sparta scoorde, de aansluitingstreffer te maken. Toch was er geen sprake van paniek of zenuwen door dit gegeven. Zowel op het veld als op de tribunes bleef men er stoïcijns onder. Spartanen stonden letterlijk en figuurlijk voor hun club.

100

Onverminderd bleven de strijdliederen ingezet worden onder begeleiding van ritmische beats. Sparta speelde bij vlagen dan ook een soort samba-voetbal en was het doelpunt van Go Ahead slechts een incident.

108

Thomas Verhaar, iemand die je soms een halve wedstrijd niet ziet, maar er in de beslissende momenten toch weer is, en dus des de hoger zijn rendement, bracht zijn persoonlijke teller naar 21 competitiedoelpunten dit seizoen en bracht de stand op 3-1, wat uiteindelijk de eindstand zou worden.

3-1. De zesde van dit seizoen. Allen in Spartaans voordeel. Beste ITWM, zou het boek Drie-Eén een tweede deel kunnen krijgen? Gezien de ontwikkelingen van dit seizoen kan je een boek vullen met beduidend vrolijker literatuur dan voorheen.

Afijn, de sjaals konden omhoog…

128

130

134

157

195

…en het feestje met de spelers met feestvarken Denzel Dumfries voorop kon beginnen.

200

Tot zover de foto’s. Bewegend beeld en geluid komt er nog aan, dus hou deze site of onze Twitter in de gaten!

PS: Een paar keer werd na het laatste fluitsignaal her en der “Kampioenen! Kampioenen!” gezongen. Doe dat liever niet. We zijn hier echt niet pessimistisch en dichten Sparta natuurlijk ook de beste kansen toe, alleen zijn we er simpelweg nog niet. Wat al het andere betreft, weer een heerlijke sfeer was het, en ga met dat vooral door!

About The Author

RG

Related posts