Sparta- Hoeren (2-3)

Na een drukke week met een verjaardagswedstrijd tegen PSV en een doordeweekse avondwedstrijd in Heerveen, zou de derby van de Westelijke Maasoever de wedstrijd van de week moeten worden. Na twee enigszins ingecalculeerde nederlagen moest deze wedstrijd gewonnen. We gingen met frisse moed naar het Kasteel, na vele teleurstellend derby’s zouden wij de Hoertjes uit Oost eindelijk eens op hun plaats zetten en konden wij afstand nemen van de degradatiezone. Wij verwachtten dus een top op het bot gemotiveerd Sparta dat de kankerverwekkend korrels uit het nepgras zou lopen. Een over mijn lijk mentaliteit die zou passen bij het karakter van deze gevoelige wedstrijd. Alleen zoals vaker tegen dat zielloze clubje uit Kralingen werd het een uitermate teleurstellende en frustrerende avond.
http://spangenaren-rotterdam.nl/wp-content/uploads/2017/04/img_4343-1.jpg
De wedstrijd begon nochtans goed. Sparta had het beter van het spel en zette de Hoertjes steeds meer onder druk. Na al eerder op de proef te zijn gesteld door een vlammend schot van Sanusi taste Warner Hahn mis bij en corner en werd de bal via een kopbal en kluts door Ryan Koolwijk in het eigen doel gewerkt en stonden wij 1-0 voor. Zou het dan gaan gebeuren? Met een kopbal zorgde Paco van Moorsel bijna voor de 2-0, maar nadat Hahn al verschalkt was werd de bal nog net van de lijn afgehaald en met geluk via de paal naast het doel gewerkt.
http://spangenaren-rotterdam.nl/wp-content/uploads/2017/04/img_4345-1.jpg
Net als in de vorige zaadwedstrijd in Kralingen konden wij helaas niet lang van onze voorsprong genieten. Nadat uitgerekend Matheij, de enige hoer die sterk is in de lucht, veel te makkelijk de bal voor het doel kon in brengen was het de kleinste man van het veld, Hasselbaink, die de bal voor Kortsmit tot een doelpunt mocht promoveren, waarna hij ook nog het lef had om provocerend voor de Denis Neville langs te gaan om zijn doelpunt te vieren. Zoals Pro Sparta al mooi analyseerde krijgen wij veel te veel doelpunten tegen uit dode spelmomenten.
http://spangenaren-rotterdam.nl/wp-content/uploads/2017/04/img_4344-1.jpg
Dit was het signaal voor Sparta om steeds slapper te gaan voetballen, de Hoertjes steeds meer ruimte te geven en de rode loper uit te rollen. Hier maakte Elbers mooi gebruik van. Toen Breuer het kopduel verloor kon hij met gemak langs Ketting en Floranus gaan, die lieten zien dat de klassieke doodschop niet in het repertoire van onze spelers zit. De 45e minuut, het meest vervelende moment om op achterstand te komen.

Enfin! Toch hoopten we dat Sir Alex de thee in de rust had vervangen door het wonderdrankje van Panoramix, maar weer kwamen wij van een koude kermis thuis, want al na 3 minuten stond de 1-3 op de fictieve scoreborden. Het recept wat wij al eerder hebben gezien en ook uit de vorige derby kende. Onze trage verdediging wordt op de counter verrast door de uiterst behendige en snelle knapen uit Oost. Verder wekte Sparta op een mooie halve omhaal van derbyheld Pogba en een schot van Cabral na, nooit meer de indruk in staat te zijn om de wedstrijd weer naar zijn hand te kunnen zetten. De gelijkmaker van Pusic kwam daarvoor rijkelijk te laat.

De zoveelste teleurstelling in derby van de Westelijke Maasoever. Hoe komt het dat keer op keer verschillende teams van de Hoertjes het op kunnen brengen om net meer inzet, lef, passie en strijd te tonen in de derby dan onze elf? Snappen de spelers en technische staf niet hoe belangrijk deze wedstrijd is voor de supporters? Niet alleen zijn weer in de steek gelaten tijdens een derby, maar zijn wij ook nog verzeild geraakt in veel te spannende degradatiestrijd.
http://spangenaren-rotterdam.nl/wp-content/uploads/2017/04/img_4347-1.jpg
Als Spangenaren rest ons alleen om er met volle overgave en passie achter te blijven staan en onze club naar lijfsbehoud zonder nacompetitie te zingen en te schreeuwen, net zoals wij hebben gedaan toen wij 16e in de Jupiler League stonden en altijd doen. Hoe vaak wij ook teleurgesteld worden blijft Sparta onze club, Rotterdam onze trots en onze rood-witte shirt hoort gewoon in de Eredivisie. Er rest ons dus niks anders dan te laten zien wat het inhoud ultra te zijn. Te beginnen komende zaterdag in de volgende degradatiekraker in Kerkrade en vervolgens thuis tegen ADO en Twente en in Deventer. Nimmer zullen wij versagen!

About The Author

Related posts