Sparta – NEC (2-0)

Weet je nog die tijd, dat Sparta bijvoorbeeld tegen Almere City FC moest, en het nog maar de vraag was of daar überhaupt punten van te halen waren? Afgelopen zondag tegen NEC was dat heel anders. Het vertrouwen is groot, en dat zie je, zowel binnen als buiten de lijnen.

Vertrouwen: van eigen krachten uitgaan zonder daarbij arrogant te zijn. Want ook al doet Sparta als promovendus het prima in de Eredivisie, heeft de ploeg bijvoorbeeld nog wel altijd onze aanmoedigingen nodig. En dat was er. Vooral het Everywhere We Go galmde heerlijk door het stadion, en lijkt met de week harder uitgevoerd te worden.

025

En het versterkte elkaar. Doordat Sparta een zeer sterke beginfase van de wedstrijd kende, sloeg dat weer terug op met name het hoekvak, waardoor de sfeer er op een uitgelaten manier lekker inzat.

045

Zo af en toe werd de Kasteeltribune er weer bijgehaald…

053…even zoals de Denis Neville-tribune.

089

En de Paulizei zag dat het goed was.

img-20160918-wa0040

Zoals gezegd, Sparta beleefde een sterke openingsfase, een doelpunt was het logische gevolg, en Thomas Spangenaar Verhaar bekroonde zijn eerste basisplaats van dit seizoen met een welgeplaatst schot dat iedereen het nakijken gaf. Dikke grijns op het gezicht van Alex Pastoor natuurlijk. Mooie zonnebril trouwens.

081

Maar een Spangenaren-zonnebril zou je veel beter staan! Hij komt dus naar je toe, Alex. 😉

133

Slechts één keer liet de formatie uit Nijmegen alle Spartanen goed schrikken door een vlammend schot op de lat. Onderkant nog wel. Maar net niet onderkant genoeg voor een goal. Bij 1-1 zou je een andere wedstrijd krijgen natuurlijk.

169

Daarom is het zo belangrijk om een marge op te bouwen. En zo’n 10 minuten voor tijd kwam die marge en tevens beslissing ook. Loris Brogno en Zakaria El Azzouzi vonden elkaar uitstekend, en zorgden voor respectievelijk assist en doelpunt nummer twee.

img-20160918-wa0059

Diezelfde El Azzouzi miste in blessuretijd nog een zeer grote kans op de 3-0, maar gelukkig was de reactie daarop niet al te negatief, en lijkt men steeds beter te begrijpen dat de lijn met die gozer stijgende is.

springuh

Maar uiteindelijk gaat het niet om welke speler dan ook. De kracht van dit Sparta is dat het een hecht team is, het lijkt in ieder geval erop dat Pastoor hierop de nadruk legt. Ook belangrijk is daarop aanvullend dat de support ook als een eenheid fungeert en erachter blijft staan (of springen).

Met die woorden sluiten wij dit verslag af, en laten we de onderstaande foto’s voor zich spreken:

191

197

215

226

231

233

250

256

262

268

300

305

319

339

350

358

Kijk ook eens op https://www.flickr.com/photos/vuxajoro, de hofleverancier van de foto’s voor deze site, voor veel meer (full size) mooie tribunebeelden!

About The Author

RG

Related posts