Sparta – NEC [play-offs] 1e en 2e helft (1-0)

De NEC Nijmegen-tweedaagse… door heftige regenval werd de 2e helft de volgende dag uitgespeeld. Sparta had daar meer voordeel bij dan NEC. De weergoden waren in zekere zin dus on gunstig gezind, al moet de rol van über-Spartaheld Nourdin Boukhari ook zeker niet vergeten worden!
Het was nat. Kletsnat. Eigenlijk te nat om te voetballen. Op een grasveld dan, op steen gaat het nog redelijk.Maar voetbal is big business, hè? The show must go on. Ook al zagen alle bijna 10.000 aanwezigen bij voorbaat dat dit nergens heen ging.Er gebeurde geen reet, normaal dribbelen was er niet eens bij, ballen stuiterden nauwelijks. Derhalve bleef het in de 1e helft 0-0.De 2e helft zou aanbreken, maar goh -hoe verrassend- de wedstrijd werd gestaakt.Volgende dag dan. Er hingen nog steeds boze donkere wolken boven Spangen, maar het was in ieder geval minder nat dan de avond ervoor, en het veld dus -nèt- bespeelbaar. Mooi om te zien dat een bijna gelijke aantal Nijmegenaren voor de tweede keer in minder dan 18 uur de oversteek naar Rotterdam maakten.Het hoekvak zat uiteraard ook weer bomvol en keek met enig vertrouwen naar de 2e helft uit.Vreugde explosie in 3… 2… 1….


Het stadion ontploft!Moeizaam, maar verdiend. Uit welk vaatje tappen deze gasten ineens?En het zou nog erg laat worden in het home.

About The Author

RG

Related posts