Sparta – RKC Waalwijk (2-1)

Een trainer die de laan uit gestuurd wordt en de winnende goal maken in de 93e minuut. Bij Sparta moet alles op het randje.


Sparta is traditioneel heel lief voor rode lantarendragers, met name rond de Sinterklaas-periode.


Dus een extra zetje vanaf de tribunes konden de spelers wel gebruiken.


De sfeer zat er dan ook iets beter in ten opzichte van de vorige wedstrijd, al was dat geen vanzelfsprekendheid. Soms moest het er echt uitgeperst worden.


Lange tijd stond RKC voor, maar dan toch de gelijkmaker. Het werd tijd, want Sparta had 80% (!) balbezit en veruit de meeste kansen.


Het spel was nog steeds niet om aan te zien, maar er ontstand een goede wisselwerking tussen publiek en spelers, met Thomas Verhaar voorop.


De sfeer in het hoekvak werd wat losser. Er werd letterlijk over en weer gezongen.


De maat werd halverwege de tweede helft door deze oude bok eringeramd. ZINGEN ZAL JE.


Maar hij heeft weer een Kodak-momentje hoor. 😛


Er waren meerdere contrasten bij deze wedstrijd. Op de Kasteeltribune verlieten sommigen al enkele minuten voor tijd het stadion. De Spangenaren van het hoekvak gingen er nog voor. Aangezien Sparta statistisch gezien het vooral van de laatste momenten moet hebben vraag je je af waarom de betreffende lieden het niet door lijken te hebben dat als je in de 85e minuut het stadion de rug toekeert, dat de kans groot is dat je nog wel eens wat kan missen. En met de 2-1 in de 93e minuut bleek dat maar weer eens.


Ook met name rechts van het hoekvak op de Denis Neville-tribune en in de gracht klonk van mensen die je de hele wedstrijd niet hoorde ineens na afloop vrij luid enkele keren “Gertje rot op”, en werden daarbij op z’n Barcelona’s met witte zakdoekjes gezwaaid.

Zelf zijn we ook niet bepaald fan van Kruys, even netjes gezegd. Hij zet de poppetjes verkeerd op het veld, waardoor hij niet het maximale uit de ploeg haalt, met als gevolg dat het nergens op lijkt. Maar de jongens die op het veld stonden knokten er tenminste voor. Die krijgen dan na de wedstrijd applaus. Iets wat op dat moment gepaster is, wellicht.

Het is een discussie die er echter niet meer toe deed. De volgende dag werd het contract van Gert Kruys in overleg ontbonden.


Anywayz, het werd nog laat in het supportershome. Eindelijk werd er weer eens in competitieverband gewonnen, dus daar mocht best een biertje op gedronken worden.

About The Author

RG

Related posts