Telstar – Sparta (1-3), [DE FOTO’S]

Telstar mag dan klein van stuk zijn, toch had Sparta er even de handen vol aan. Maar de 15e wedstrijd op rij ongeslagen werd alsnog een feit. Verder was het goed toeven in het uitvak/de uitvakken.

011
Als je vrij reizen kan, waarom dan ook niet. Tijd weer dus voor sprintertje Driehuis.

015
Gewoon naar het stadion, niks aan de hand.

019

Het is dan ook een veelvuldig bewandelde route.

021

De lichtmasten zijn nog het meest fotogenieke van het complex.

027

Al gaan we er ook niet te neerbuigend over doen. Oude pauperstadionnetjes hebben op hun eigen manier ook weer iets. Hier het (vooralsnog lege) voormalige uitvak.

036

Met z’n vierhonderden gepropt op een soort kleine noodtribune.

049

Vanuit hier zagen die 400 Spartanen Telstar al snel in de wedstrijd pressie leveren.

054

En nog voordat de junkies van het Kasteel er nog eentje konden rollen…

063

…werd uitvak nummer 2 zomaar geconfisqueerd. Net daarna, al in de 8e minuut, scoorde Loris Brogno de 0-1.

Maar Telstar gaf niet op. Zij bleven doordrukken en zochten naar de gelijkmaker. Die er ook kwam. Telstar-trainer Michel Vonk had de ploeg van zijn oude club redelijk geanalyseerd en zijn spelers vonden af en toe doorgang in de Sparta-verdediging, die voor een prima keepende Kortsmit echter amper problemen vormden, gelukkig. Telstar is een redelijk voetballende ploeg. Al waren dit slechts pieken. De kwaliteiten om dat niveau een hele wedstrijd vol te houden misten zij.

117

Na een half uur op de klok was het grootste gedeelte van het gif van Telstar eruit, en nam Sparta het roer over. Dit resulteerde in een doelpunt van niemand minder dan Thomas Verhaar — zijn 20e van het seizoen — en bracht middels een schot in de kruising de stand op 1-2. Wat het mooie aan dit Sparta illustreert. Wanneer de tegenstander op voorsprong of op gelijke hoogte komt laat de ploeg zich niet gekmaken en blijft gewoon er dik bovenop zitten.

135

175

Doordat je nog steeds een redelijk vol uitvakje en een halfvolle tweede uitvak had, kreeg je de situatie dat er over en weer gezongen werd tussen beide groepen. Soms ging dat een beetje stroef, maar als het op de juiste manier lukte dan klonk het ook wel meteen erg lekker.

123

127

Sanusi maakte vervolgens nog de 1-3 en daarmee was de wedstrijd een feit. Sparta blijft met dezelfde marge aan kop. Met de week komt Sparta dichterbij.

194

216

Na het laatste fluitsignaal bedankten de spelers beide uitvakken en kunnen we ons opmaken voor de mooie affiche Sparta – Go Ahead Eagles.

201

Vandaag de foto’s, en voor morgen werken we aan een item met diverse video’s, die naar verwachting in de avond online zullen komen. Hou de site en onze Twitter in de gaten!

About The Author

RG

Related posts