Tijd voor een ROTTERDAMS uitshirt!

Allereerst, een compliment aan Sparta en Robey dat zij de afgelopen jaren Sparta-waardige shirts hebben geleverd, zowel thuis- als uittenue. Immers, het had veel erger gekund…

Je zal maar supporter van Feyenoord of Ajax zijn, en je club komt met lelijke fel fluoriserende uitshirts aanzetten. Als oud-werknemer van Van Gansewinkel kon ik met wat ik dagelijks te zien kreeg vrij snel de volgende link leggen:

mvdf-26-05-15-0008_2

En wat gaat er in die afvalbak?

fit_642x999_57278998

Precies.
Daarom, nogmaals, Sparta en Robey, bedankt dat ons uitshirt tenminste niet dit soort weerzinwekkende meuk is.

Dit seizoen hebben wij eigenlijk zelfs twee uittenues gehad. Een witte en een zwarte. Allebei kleedde het netjes af en deed het zeker geen pijn aan de ogen.

20160314-200433-XR253732

Degelijk, behouden. Maar misschien ook wel een beetje te gewoontjes. Het waren laten we zeggen nogal standaard shirts. Standaard? Ja, in het geval van het zwarte shirt kan je zeggen dat het regelrecht uit de standaard-collectie kwam.

Xmg_70OHP_l

Sterker nog, dit was in de basis precies hetzelfde uittenue als die van Willem II in 2014. Een tenue kan netjes zijn — godzijdank hebben we niet in een combinatie van Milkareep-pimpelpaars en wegwerker-felgeel o.i.d. rondgelopen — maar doordat het recht uit het voorraadmagazijn komt zal het verder nooit een bepaalde betekenis uiten.

Sparta speelt volgend seizoen weer Eredivisie, eindelijk. Prime-time, elke zondag op Studio Sport. Weer in de competitie met zeker één stadsgenoot, misschien wel twee. Laten zij maar lekker als vuilnismannen erbij lopen in hun zielloze big brand-merchandise. Robey is Rotterdams, en Sparta is de club van Rotterdam.

Onderscheid jezelf!

7B

Concept!: symboliserend de strepen van Sparta, en het groen-witte van onze stad, Rotterdam (ech wel). Nu is dit een simpel huis-tuin-en-keuken fotosoepje, misschien dat de mouwen anders kunnen, of het kraagje, maar dat zijn louter kleinere details, het gaat hier puur even om het grotere geheel.

Wat tot slot wel degelijk weg mag: de grote witte sponsorbalk.

Axidus-Nedelko2

Onderbreek die mooie strepen niet, maar benut ze ten volle. Kijk nogmaals naar ons concept en zie hoe de naam van onze trouwe sponsor Axidus er nog steeds goed op uitkomt.

Minder is meer.

Sparta Rotterdam, Robey… overweeg alsjeblieft dit concept, en geef de gepromoveerde Spartanen het tenue dat zij verdienen.

About The Author

RG

Related posts