Verslag | RKC – Sparta 0-1 |”Altijd die Rotterdammers die het Carnaval komen verpesten”

RKC uit. Nooit wordt er in Waalwijk makkelijk gewonnen. Er waren genoeg redenen te bedenken dat het fout zou kunnen gaan tegen de hekkensluiter. Echter was deze pot weer een hele belangrijke, bij winst zou je in ieder geval veilig zijn voor directe degradatie. 380 Spartanen reisden naar Waalwijk, een prima aantal voor de vrijdagavond!

Met de gebroeders Duarte in de basis begon Sparta sterk in de 1ste helft. Nadat Joosten de eerste kansen niet kon benutten schoot hij in de 32ste minuut wel raak. Weliswaar met wat geluk omdat een speler van RKC hem nog aanraakte maar hij zat erin! Juichen! Op voorsprong in een uitwedstrijd, heerlijk!

De sfeer in het uitvak was goed. Sparta was de betere ploeg en kreeg kansen op meer maar was vooral slordig in de afronding. Bij een vrije trap van RKC ging Auassar in de fout. Hij gooide zijn arm in de lucht met een kopduel. Oordeel van de scheidsrechter was dat het geen hands was en ook daar hadden we geluk mee. Zeker met de extra oogjes van de VAR had dat ook anders kunnen zijn. Ruststand 0-1. En de 380 Spartanen waren daar dik tevreden mee.

De aanvoerder van RKC is oud-Spartaan Mario Bilate. Hij had dit seizoen nog niet gescoord en meestal als zo’n ex-Spartaan tegen Sparta speelt krijgt die de kans om wel te scoren. Zo’n kans kwam er in minuut 68. Alleen ging die er niet in. Harush voorkwam de 1-1. Onze Israëlische doelman staat op het punt vader te worden maar keepte vrijdag gewoon in Waalwijk een goede pot. Respect!

De kans voor Bilate was de grootste. Grotere kansen kreeg RKC niet meer. Sparta kreeg nog wel kansen via Harroui en Joosten maar een tweede goal bleef uit. In de problemen kwamen we niet meer en dus waren de drie punten binnen. Heerlijk! Altijd die Rotterdammers die het carnaval komen verpesten! Ondertussen bleef het uitvak feest vieren en kwamen de spelers hun bedanken.

 

Een goede eerste helft en een uitstekend resultaat. Eindelijk weer een uitoverwinning. En bijna veilig. Als nummer 10 het weekend afsluiten met 30 punten. Volgende week Emmen thuis. Een goed moment om eindelijk een keertje te winnen van Emmen. Bij een overwinning kan er definitief afstand genomen worden van de degradatieplekken. Eerst maar genieten van deze overwinning, Forza Sparta!

Damian van Toer

About The Author

Related posts