VERSLAG RKC- Sparta| Eindelijk winst in Waalwijk

Het Mandemakers stadion in Waalwijk op een prettige reisafstand van Rotterdam, is een plek waar vele Spartanen vaak zijn geweest. Alleen al jaren zonder overwinning van onze club. Op een mooie zomeravond die gemaakt lijkt te zijn voor een potje voetbal gingen wij dan ook op weg met één doel. Drie punten mee terug naar Spangen.

Bij aankomst werden wij verblijd met een grote foto bij het uitvak van oud-Sparta held David Nascimento, die volgende week terugkomt op het Kasteel als trainer van FC Eindhoven. Na het doorstaan van de gebruikelijke controles was er in tegenstelling tot in Enschede wel bier in het uitvak. Wel Bavaria en stervensduur, maar goed genoeg om de kelen te smeren en 94 minuten lang onze jongens naar de overwinning te zingen en schreeuwen en dat zou nodig blijken.

Bij Sparta ontbrak Deroy Duarte waardoor Breinburg zijn basisdebuut mocht maken. Verder was het opvallend dat Martis weer op een basisplek kon reken en de van een blessure herstellende Aussar langzaam wordt gebracht. Bij RKC spelen twee oudspitsen van Sparta, waarvan Mario Bilate mocht beginnen aan de aftrap.
Sparta begon de eerste helft sterk aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong nadat Halil het overzicht hield en Rayhi met een uitstekend steekpass de diepte in stuurde om het schitterend af te ronde. Ondanks dat Sparta in fases liet zien tot veel beter voetbal in staat te zijn dan RKC vergaten ze wel door te drukken en kwam RKC vlak voor rust bijna langs zij toen Bilate oog in oog kwam met onze Korstsmit die een prachtige redding verrichtte. Onze keeper zou hierna uitgroeien tot de onbetwiste man van de avond.

In de tweede helft ging Sparta met de minuut minder voetballen. Zeker na de terecht gegeven penalty na een domme onnodige overtreding van Wuytens. Ex-hoer Vermeulen ging achter de bal staan, maar penalty-killer Kortsmit maakte eens te meer zijn reputatie waar een stopte de slap ingeschoten strafschop.
Het laatste half uur bleef RKC de bal er in pompen zonder succes, wat voornamelijk te danken was aan uitblinker Roy. De support in het uitvak was er vanaf het begin, in een verder uitgestorven stadion, en het geluid en geschreeuw werd steeds luider toen onze helden het nodig hadden. Onze selectie vierde na afloop de stroeve overwinning uitbundig met het uitvak en Roystion sprak zijn waardering uit op instagram. Laten wij er samen met de heel de club een mooi seizoen van maken waarin iedereen vol voor promotie gaat!

Al met al een mooie lome avond met genoeg bier, wisselvallig voetbal, rare momenten en na afloop een uitzwaaisessie met de lokale hangjeugd. Eerste divisie voetbal heeft zeker zijn charme. Met dit resultaat op zak kunnen wij ons opgaan maken voor een hopelijk zeer succesvolle septembermaand met drie thuiswedstrijden.

About The Author

Related posts