VERSLAG | SPARTA – ADO DEN HAAG 4-2 | HARROUI ALS NIEUWE CAPO VAN HET HOEKVAK|

ADO thuis. Een belangrijk pot in het rechter rijtje. Bij winst pakken we een voorsprong van 10 punten op Den Haag. En anders wordt het gat met het degradatiespook weer een stuk kleiner. Kortom, 3 punten zijn hard nodig en meer dan welkom. Gelukkig kon er op deze dinsdagavond wel gevoetbald worden!

En dat niet iedereen naar Sparta kan op dinsdag dat blijkt. Slechts 8 duizend toeschouwers. Het stadion was uitverkocht maar een wedstrijd op zondag verplaatsen naar een doordeweekse avond is een ramp voor vele supporters, zo blijkt. Vooral de jonge toeschouwers met het tijdstip van 2045 kunnen niet. En natuurlijk was er geen andere keuze dan de wedstrijd niet te laten spelen op zondag door de storm, en heeft de KNVB een goede keuze gemaakt om voor de veiligheid te kiezen. En waren er ook niet veel andere mogelijkheden voor een inhaaldatum. Maar een feit is dat voetbal in het weekend veel leuker en drukker is.

Ah fijn! De wedstrijd zal gespeeld worden. Met een goed gevuld uitvak vanuit Den Haag was het moment gekomen om ons te gorden tot de strijd. De kelen werden gesmeerd en door de kou smaakte bij sommige zelfs de thee en de koffie uitstekend. Het hoekvak ging achter de ploeg staan. Ja, het hoekvak. Standing & Singing area. De (zit) tribune is inmiddels verbouwd tot een prachtige staantribune zodat er genoeg ruimte is voor iedereen om fanatiek achter de ploeg te staan. En dat begreep een groot gedeelte gelukkig! Op veld ging het ook uitstekend want een goed spelend Sparta herstelde een achterstand naar een 3-1 voorsprong door goals van Auassar, Joosten en Vriends. De eerste stap naar de eerste 3 punten van 2020 waren gezet.

De tweede helft was soms een beetje tam. Zowel op het veld als op de tribune. En dat laatste is niet de eerste keer dat de sfeer ondanks de voorsprong matig is. En waar dat precies aan ligt dat is een raadsel. Steeds vaker is het zichtbaar dat er mede-supporters minder sfeer maken dan voorheen. Het meekrijgen van het volledige hoekvak bij het maken van de sfeer lijkt steeds moeilijker te worden. Op sommige momenten is de sfeer slechter toen er nog 50 mensen in het vak stonden bij de zoveelste nederlaag in de Eerste Divisie. En nu het zo goed gaat met de club is juist dit iets wat moet veranderen. Spangenaren is opgericht om de sfeer te verbeteren en wij hopen dat iedere fanatieke Spartaan op het hoekvak dat begrijpt.

Sparta bracht zichzelf in de 2de helft in de problemen door een blunder van Harush en Faye. ADO scoorde. 3-2. Daarnaast viel onze sterspits Ache daarvoor weer uit met hamstringklachten. Met nog ruim 20 minuten te gaan was de overwinning nog geen zekerheid. En was de spanning voelbaar in Spangen. Het moment was dan ook gekomen om achter de ploeg te staan, juist op de momenten dat het nodig is. Dat is precies waar we het voor doen.  Om de spelers te steunen. Om de passie en liefde die we voor Sparta hebben om te zetten in een fanatieke beleving en ondersteuning. En precies dat ontbreekt op sommige momenten. Terwijl het effect heeft op de spelers en op de resultaten. Het Kasteel is van ons. Sparta leeft als nooit tevoren en het doel is om dat over te brengen naar onze spelers en de tegenstander.

Laatste minuut. Juichen. 3 punten zijn binnen. Door de risico’s die genomen werden door ADO had Harrouri alle ruimte om in de counter de beslissende 4-2 te maken. Een grote opluchting op Het Kasteel. Een uitstekend resultaat. 3 hele belangrijke punten. En uitlopen op alle directe concurrenten. Met nog Zwolle thuis, een goed vooruitzicht. Alles nog steeds in eigen hand voor directe handhaving. Dus een overwinning die gevierd moet worden. En Harroui begrijpt dat. Na instructies nam die zonder twijfel de megafoon over. De megafoon zorgt ervoor dat iedereen het kan horen, en ook dat is bedoeld om de sfeer te verhogen. En ‘Appie’ maakte daar goed gebruik van. Stand up if you love Sparta! Harrouri was gepromoveerd voor één avond tot de nieuwe capo!

27 punten uit 22 wedstrijden. Nu al meer punten dan in ons laatste Eredivisie seizoen. Op koers voor nog een jaar Eredivisie, al komen er nog een paar belangrijke wedstrijden aan. En daar heeft Sparta alle steun voor nodig. Niet alleen vanuit ons hoekvak. Elke Spartaan mag zich laten horen.  Als 12de man in thuis en uitwedstrijden bij wat er ook gebeuren mag. Dat doen we niet alleen voor onszelf maar ook om de trots en liefde voor de club te laten zien! Om ons te laten horen waar we ook komen. Altijd & Overal.

 

Ook aanstaande zondag, Groningen thuis. We eisen passie & strijd op het veld, dan moet het ook op de tribune. Voor de club. Samen alles geven! SP-AR -TA!

 

 Damian van Toer

 

Foto: Carla Vos

About The Author

Related posts