VERSLAG Sparta- FC Dordrecht | Op vechtlust en karakter naar gedeelde koppositie

Dordrecht thuis. Na teleurstellende prestaties en resultaten tegen Oss en Noordwijk de ideale tegenstander voor Sparta om zich te revancheren. Een beladen wedstrijd op het veld, de tribune en daarbuiten. Het was een mooie nazomeravond om wat schapen te slachten.

Mede door de vrije verkoop stroomde het Kasteel goed vol met Spartanen, maar het vrije vervoer stimuleerde de eilandbewoners niet hun stad te verlaten. Het uitvak was dan ook matig gevuld. Iedereen verwachtte een Sparta dat furieus uit de startblokken zou komen. Het tegendeel bleek waar. Een dekkingsfout en miscommunicatie in onze verdediging zorgde ervoor dat er niet adequaat werd gereageerd op de eerste counter van de uitploeg. Vriends werd als leider duidelijk gemist bij de 0-1.

Een vroeg achterstand is vervelend, maar er was genoeg tijd om dit recht te zetten alleen Dordrecht had het in de eerste helft tactisch goed voor elkaar. Onze middenveld werd goed vastgezet en de aanvoer naar voren werd met gemak ontregeld. Tussen de linies en achter onze verdediging wisten de Dordtenaren perfect de ontstane ruimtes op te zoeken en de zwakke punten van ons team bloot te leggen. Toen uit een corner de 0-2 viel leek Sparta op weg naar een frustrerende avond. Het opportunisme van Drenthe die inmiddels rechtsbuiten was gaan spelen leidde tot de assist op de 1-2 van een alerte Duarte. Een keerpunt in de wedstrijd. Mouwen opstropen, blijven gaan en de aanval opzoeken de resterende 45 minuten zal Henk hebben gezegd in de rust. Tegen een kwaliteitsarm Dordrecht was winst nog zeker mogelijk.

Met een 4-3-3 formatie begon Sparta aanmerkelijk beter en feller aan de tweede helft. Na een goed aangesneden vrije trap van Rayhi kopte Veldwijk de gelijkmaker hard binnen achter oud-Spartaan Bryan Janssen. Aangevoerd door de constante rushes van een ontketende en topfitte Drenthe stelde Sparta met enig fortuin snel orde op zaken door aan van richting veranderd afstandsschot van Roya. Koning Toto werd na afloop dan ook terecht uitgeroepen tot matchwinner. Nadat Sparta zelf verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien door een aantal mogelijkheden tot een goede counter te verprutste stelde Drenthe de overwinning definitief veilig door de bal in de laatste minuut op de doellijn weg te kopen.

Al met al een enerverende avond waar Sparta veerkracht en vechtlust toonde. Een matige pot die uiteindelijk toch over de streep werd getrokken. Dit zijn wel de wedstrijden die uiteindelijk tot een kampioenschap kunnen leiden als het team kan groeien tot een geheel. Hoever Sparta op het moment daadwerkelijk is weten we pas echt na het komende drieleuk tegen concurrenten Kowet, Cambuur en Roda. Als Spangenaren rekenen wij volgende week op een vol uitvak in een sfeervolle Adelaarshorst en hopelijk drie punten mee terug naar Rotterdam West.

About The Author

Related posts