Verslag | Sparta – FC Emmen 5-1 | “Zijn we veilig?”

FC Emmen thuis. Speelronde 24. De nummer 11 tegen de nummer 12. Sparta tegen FC Emmen. Een paar jaar geleden waren de rollen totaal omgedraaid maar nu was deze pot een topper in de Eredivisie op ‘Super Sunday’. Op een uitverkocht Kasteel was dit een goede kans om weer te winnen van een concurrent. Twee weekjes waren voorbij, Sparta Piet het is weer zondag!

Op zaterdag bezocht een grote delegatie van de Spangenaren de wedstrijd Zulte Waregem – Kortrijk. Met South Lane Crew is er sinds een bezoek van een aantal Spartanen aan oud-Spartaan en speler van Zulte Waregem Davy de Fauw een vriendschapsband ontstaan. Beide groepen bezoeken wedstrijden van elkaar. De aanleiding voor deze keer was de wedstrijd tegen Kortrijk, de rivaal van Zulte Waregem. Voor de wedstrijd werd er in een corteo naar het stadion gelopen. Eindstand 2-2.

SLC X SPANGENAREN.

 

 

De volgende dag was het tijd voor de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. En gezien ons verleden met Emmen een mooi moment op revanche te pakken tegen dat campingelftal. Grapje natuurlijk, Emmen heeft zich binnen twee jaar gevestigd tot een middenmoter in de Eredivisie, op het veld en op de tribune. Daar kan je alleen maar respect voor hebben. Al was een overwinning het belangrijkst.

De wedstrijd. Drie punten zouden toch heerlijk zijn en de Spartanen op het veld begrepen dat. Binnen twee minuten was het raak. Na een blunder achterin bij Emmen kon Patrick Joosten afmaken. 1-0. Daarna werd FC Emmen sterker. Vooral met de creatieve middenvelders had Sparta problemen. Grootste kans was voor Adzic die een bal op de paal schoot. Echter heeft Sparta ook zijn eigen kwaliteiten. De omschakeling en de standaardsituaties. Met een beetje geluk levensgevaarlijk. Rayhi veroverde de bal, met individuele klasse was die drie man voorbij en kon die ook nog schieten. 2-0. Drie minuutjes later was het weer raak uit een vrije trap, Bart Vriends. 3-0 binnen 32 minuten. Genieten op z’n Spartaans.

Tweede helft. Emmen deed iets terug. De Leeuw scoorde, Mattheij liet zich aftroeven en Harush kon het niet voorkomen. 3-1. Spanning terug in de wedstrijd. Even twijfelen of de voorsprong nog wordt weg gegeven. Of er nog gekke dingen gaan gebeuren op Spangen. En dat gebeurde, in positieve zin. Sparta kwam niet in de problemen en was effectief in de omschakeling en de afronding. Aan alle onzekerheid kwam een eind toen Araujo, de linksback van FC Emmen met een beetje pech de 4-1 uit een corner van Smeets binnen schoot. 5 minuten later mocht Harroui ook nog scoren na een uitstekende aanval. Eindstand 5-1.

Een belangrijke overwinning. Alweer. Fantastisch! De grootste overwinning in de Eredivisie sinds 2008. En we streven af op het beste seizoen sinds de eeuwwisseling met nog twee punten achterstand op Heracles en Heerenveen. Stiekem omhoog kijken. Al moeten we wel realistisch blijven. Handhaving is en blijft het doel. Zo’n standaard zin in de pers, logisch natuurlijk. Auassar zei ook iets anders in een interviewtje met FOX Sports. ‘’ Het mooiste vond ik de sfeer op Het Kasteel ‘’. De sfeer was goed in het stadion en de woorden van onze aanvoerder laten maar weer een zien hoe hard de spelers dat nodig hebben.

Zijn we veilig? Bijna. Zo’n belangrijke potje met grote cijfers winnen is een feestje waard. En dat werd ook gevierd. Harush nam deze keer de taken als capo over, al had die daar wat problemen mee. Onze Israëlische held. Gelukkig werd die geholpen door Harroui. Handig zo’n microfoon. Stand up if you love Sparta!

Oh, en nog even dit natuurlijk. Mannen in witte pakjes. Ook in het westen zijn ze inmiddels gearriveerd. Of we daarmee veilig zijn voor het Corona-virus is natuurlijk totaal niet zeker. Een vervelende situatie. Alle gekheid op een stokje maar met of zonder mannen in witte pakjes heeft Sparta de steun nog steeds hard nodig want of we veilig zijn in de Eredivisie is ook nog lang niet zeker. Bij een overwinning aanstaande zondag, kan Sparta op 36 punten uitkomen, het gewenste aantal voor directe handhaving. Ruim 200 kaarten zijn er al verkocht, maar er zijn nog genoeg (auto) kaarten verkrijgbaar. Utrecht, 12:15 uur. Be There!

 

 

Damian van Toer

Foto’s: Carla Vos

About The Author

Related posts