VERSLAG Sparta-TOP Oss | FINALE! ‘Bende van Oss’ vakkundig aan de kant geschoven

Return halve finale play offs. De uitgangspositie was prima met de 0-2 in Oss in de achterzak. De vraag was hoe TOP Oss voor de dag zou komen. Standaard spelen ze een ultra verdedigend catenaccio, nu moesten ze een 0-2 achterstand goed maken.

Dabo was niet 100% fit, daardoor speelde Abels rechtsback en was er een plekje in de basis voor Vriends. We waren amper begonnen, toen een poeier van Auassar maar net naast ging. Na een kwartier was het raak voor de rood-witten, Vriends kopte knap raak na een voorzet van Rayhi: 1-0! Het verschil werd zo op 3 goals gezet, iets meer lucht voor Sparta.

Sparta kwam beter in het spel, Deroy Duarte was na een vloeiende aanval dicht bij de 2-0. Hele en halve kansen volgden voor Sparta, pech en de keeper voorkwamen de 2-0. TOP Oss was nauwelijks gevaarlijk en wist zich geen raad met het balbezit. De rust werd gehaald met 1-0.

Vlak na rust was Harroui dicht bij de 2-0, in tegenstelling tot zijn goals in Oss had hij nu geen geluk, zijn stiftje ging net naast. TOP ging alles of niets spelen en was halverwege de 2e helft vlakbij de gelijkmaker, de bal werd van de lijn gehaald.

In de laatste fase kwamen Ache en Dervisoglu in het veld en meteen was er meer beweging en ruimte. Eerst miste Dervisoglu nog alleen voor de keeper, 5 minuten voor tijd tikte Ache de 2-0 binnen na een perfecte assist van Dervisoglu. En of dat al niet genoeg was ragde Ragnar Ache vlak voor tijd ook de bal nog snoeihard tegen de netten via de onderkant van de lat: 3-0!!! FINALE!

Zaterdag spelen we eerst thuis tegen De Graafschap, dinsdag de return in Doetinchem. Houd www.spartakaartje.nl in de gaten voor de kaartverkoop. SAMEN ALLES GEVEN!!!

@petervanderzwan

Foto’s: o.a. Pro Shots

About The Author

Related posts