VERSLAG Sparta-Volendam | Duvelse Dervisoglu zorgt voor driepunter op Het Kasteel

De tweede wedstrijd van het seizoen, en tevens de eerste op Het Kasteel. Iedereen had een kater na de onnodige en onverdiende nederlaag vorige week in Enschede. De gretigheid en verbetenheid dropen er vooraf van af om deze avond hoe dan ook de 3 punten op Het Kasteel te houden. Zowel Bradley Martis als Halil Dervisoglu zagen hun prima invalbeurt van vorige week beloond met een basisplaats. Dat ging ten koste van Alberto en Alhaft. Met name de roep om Dervisoglu was vrijwel unaniem onder de Spartanen. Hij maakte al eerder furore in Jong Sparta en viel uitstekend in vorige week. Om de euforie te temperen zei Fraser vooraf dat hij absoluut potentie heeft, maar het nog wel moet gaan laten zien komend seizoen.

Zo’n 9.500 Spartanen bevolkten de tribunes op Het Kasteel en dat is voor eerste divisie-begrippen heel goed te noemen. Inmiddels zijn er ruim 5.500 seizoenkaarten verkocht en daar geldt hetzelfde voor. Goed om te zien dat het overgrote deel van de hondstrouwe aanhang zijn of haar seizoenkaart gewoon verlengd heeft. Allemaal achter Sparta potdomme!

De wedstrijd was een minuut onderweg, toen er een minuut lang applaus was voor de plotseling overleden moeder van één van de jongens in het hoekvak. De moeder was een trouw Spartaanse en zat in het vak naast het hoekvak. Haar lege zitplaats werd ingenomen door een bosje bloemen, en er was een spandoek om de familie De Jong sterkte te wensen. Onder toeziend oog van diezelfde familie, die aanwezig was. Ook dat is Sparta. Lief en leed delen, bij voor- of tegenspoed.

Het begin was prima van Sparta, veel balbezit de eerste 20 minuten en een handvol kansen, waarvan er toch zeker één of twee in hadden gemogen. Gemoeten zelfs. Met name Veldwijk had pech in de afwerking, daarnaast schoot Drenthe een vrije trap maar net voorlangs en werd een poging van Dervisoglu onschadelijk gemaakt.
Het 2e gedeelte van de eerste helft was veel minder van Sparta-kant. Het spel werd wat slordiger en rommeliger, het tempo was ineens een stuk lager. Het leek plotsklaps wel zomeravondvoetbal, terwijl de weergoden daar tegelijkertijd heel anders over dachten. Maar Sparta kwam ook nauwelijks of niet in de problemen. FC Volendam stelde er hoegenaamd niets tegenover. Zo werd het rust, 0-0.

Fraser wisselde niet in de rust, maar zal zijn manschappen ongetwijfeld hebben meegegeven om het begin van de wedstrijd vooral als ijkpunt te nemen voor de 2e helft. En de trekker nu wél over te halen. Het elftal voetbalde richting de volgepakte Denis Neville-tribune, dat moest het laatste zetje zijn naar een overwinning. Halil Dervisoglu probeerde het na 5 minuten met links, maar zijn poging ging rakelings over het doel. Maar een paar minuten later was het wel raak. Rayhi speelde de bal naar Dervisoglu aan de linkerkant, die dribbelde het strafschopgebied in en krulde de bal schitterend in de verre hoek. De ban was gebroken, 1-0! Sparta controleerde daarna de wedstrijd, zonder dat het nog tot grote kansen kwam. Alleen Rayhi en Wuytens waren dichtbij, maar hun pogingen gingen respectievelijk net naast en net over de goal. Tien minuten voor tijd waren er 2 wapenfeiten te noteren. Eerst zag Saksela zijn kopbal uit de bovenhoek geranseld worden door de Volendam-keeper en vlak daarna maakte Gregor Breinburg zijn debuut voor Sparta, als invaller voor Duarte.

Vijf minuten voor tijd besliste Sparta de wedstrijd. Weer was het de duvelse Dervisoglu die raak schoot, deze keer met links, nadat hij eerst zijn tegenstander vakkundig had uitgekapt. De prima assist kwam overigens van Veldwijk, die zo toch nog zijn indirecte bijdrage leverde aan de 2-0 eindstand. Het allerbelangrijkste waren vandaag de 3 punten, de zege was zeker verdiend te noemen. Vrijdag 31 augustus is de volgende wedstrijd van Sparta, uit in Waalwijk tegen RKC. Er zijn al bijna 250 kaarten verkocht, ga ook mee en steun onze jongens in de jacht op weer 3 punten! Die dag is ook de transferdeadline, te hopen is dat we alles binnenboord houden en wellicht nog een buitenkansje halen. De naam van Iliass Bel Hassani wordt steeds vaker genoemd.

Tot slot nog even een link en leestip naar een verhaal dat VICE Sports over onze groep maakte. Onze capo’s Kel, David en Mike komen daarin aan het woord:

Het verhaal van Sparta’s Spangenaren

@petervanderzwan

Foto’s: o.a. Proshots en Carla Vos

About The Author

Related posts