VERSLAG TOP Oss-Sparta | Harroui zorgt met schitterende treffers voor prima uitgangspositie

Eindelijk!!! Nadat we wekenlang naar veredeld oefenvoetbal hadden gekeken, was nu ein-de-lijk de dag aangebroken dat we weer voor het echie gingen ballen. We stonden lange tijd 2e en op een gegeven moment was het ook zeker dat we niet meer konden stijgen én dalen. Tel daarbij op dat de laatste 3 potjes tegen beloftenteams waren, en je kan concluderen dat de spanningsboog totaal niet meer gespannen stond.

En omdat we 2e waren geworden, stroomden we in de halve finale in. TOP Oss de opponent. Een geduchte tegenstander, nog niet zo lang geleden kregen we met 1-4 een fikse draai om de oren op Het Kasteel. Met Dogan en Smeets als enorme plaaggeesten voor de Spartaanse defensie, en tevens de belangrijkste spelers bij TOP.

Fraser kon geen beroep doen op de geblesseerde Kortsmit, Coremans was zijn vervanger. Daarnaast koos hij zowaar voor Auassar én Harroui, waar hij ook vaak een keuze maakte tussen de twee.

Het uitvak was volledig uitverkocht met 450 meegereisde Spartanen. Die waren op tijd binnen, voordat er vlak voor de wedstrijd een gigantische wolkbreuk losbarstte boven Oss. Het gammele dak boven het uitvak was er amper tegen bestand, het sijpelde op diverse plekken naar beneden.

De wedstrijd ging van start en het was al direct duidelijk wat TOP Oss van plan was: de bal op eigen veld rond laten gaan en af en toe proberen om met een dieptepass verrassend om te schakelen. Dat kwam er heel vaak niet van, TOP wilde Sparta laten komen maar Sparta trapte daar niet in. Daardoor ontstond er een oersaaie wedstrijd, die in de eerste helft nooit kon boeien. Weinig of geen kansen, de enige was voor TOP en kwam van de voet van Dogan, maar Coremans redde bekwaam.

De 2e helft leek het dezelfde kant op te gaan, totdat Harroui het in de 50e minuut op zijn heupen kreeg. Hij wurmde zich het strafschopgebied binnen en schoot de bal schitterend met links in de verre bovenhoek: 0-1!!! Die zo belangrijke uitgoal hadden we te pakken. De vreugde op het veld en in het uitvak waren heerlijk! TOP Oss moest nu uit de schulp kruipen zou je denken. Maar dat gebeurde in eerste instantie nog amper, hoewel het vlak na de goal van Harroui via een vrije trap Dogan dichtbij was, maar zijn vrije trap ging net naast.

Een kleine 20 minuten voor tijd moest Dogan geblesseerd afhaken, het is zeer onzeker of hij de returnwedstrijd haalt. Een kwartier voor tijd streepte Rayhi richting de Osse goal, maar de keeper redde ten koste van een corner. Tien minuten voor tijd kwam Ache er in voor Veldwijk en direct was er meer beweging en diepte, waardoor we wat makkelijker in balbezit bleven. Sowieso was de 2e helft een stuk beter van Sparta-kant dan de eerste helft, al was dat ook niet zo’n moeilijke opgave.

TOP Oss werd amper gevaarlijk, behoudens de 83e minuut toen Smeets de bal binnen dreigde te schieten, maar een geweldige verdedigende ingreep van Wuytens voorkwam dat. En een minuut later was Harroui dicht bij zijn 2e goal, maar de keeper redde. Maar even later was het wél raak voor Appie! Waar de eerste goal al prachtig was, deed hij het nu weer schitterend. Hij stifte de bal over de uitkomende doelman: 0-2!

Sparta kwam niet meer in gevaar en zo hebben we een prima uitgangspositie voor aanstaande woensdag op Het Kasteel. We zijn er nog lang niet, maar de eerste horde is genomen. Tegen een ploeg, waar je met alle respect nooit van mag verliezen met de kwaliteiten die je hebt. Met onze hartstochtelijke steun moet dat gewoon lukken. SAMEN ALLES GEVEN!

@petervanderzwan

Foto’s: o.a. Proshots & Mischa Keemink (WaterwegSport)

About The Author

Related posts