FC Emmen – Sparta (1-3)

Sparta wint eens een uitwedstrijd, en nog wel tegen een club waar FC Volendam en Go Ahead Eagles niet van konden winnen. En nadat je zelf terugkomt van twee hopeloos verloren uitwedstrijden is dat best knap te noemen.


Juist door die bekerpot tegen NEC van donderdag werd FC Emmen – Sparta gespeeld op zondag in plaats van vrijdag. Een middagwedstrijd + 225 km voor de boeg = vloeibaar ontbijt.

Maar het weer in Rotterdam en omstreken was voor deze tijd van het jaar prachtig te noemen! En zo gingen we dus op weg onder een prettig novemberzonnetje.

However:

Op plaats van bestemming zag het er alleen wat anders uit….

Dit doet ergens aan denken…

Wellicht aan Sparta – FC Emmen van november 2011. Het was voor die wedstrijd toen al duidelijk dat er niet gespeeld moest worden. Toch werd er gespeeld, anders zou Eredivisie Live boos worden. Na een kwartier werd het toen alweer gestaakt.

Gelukkig was de mist gisteren niet zo hevig dat er aan afgelastingen of stakingen gedacht werd. En de 1e helft begon Sparta richting uitvak te spelen, dus zagen wij Paco van Moorsel al vroeg in de wedstrijd Sparta op voorsprong brengen.

En da’s lekker beginnen. Al kwam Emmen alweer 5 minuten later op gelijke hoogte. Tijd om wat gas bij te zetten…

“SING A LITTLE LOUDER!!..”

“SING A LITTLE LOUDER!!, ZULLEN WIJ LATEN HOREN: SP-AR-TA!!”

De mist zorgde ervoor dat men niet kon anticiperen op lange ballen, dus bediende Sparta zich van snel en kort combinatiespel. Wat ook weer gepaard ging met veel persoonlijke duels. Bikkelvoetbal, heerlijk!

En als er van ver werd geschoten was het wel op het Emmense doel. Het scoren ging Sparta met dit alles in deze uitwedstrijd zichtbaar makkelijker af, Loris Brogno scoorde op fraaie wijze vanaf 20 meter en verraste daarmee de keeper van FC Emmen.

Vlak voor rust kreeg FC Emmen nog een penalty. Niemand in het uitvak wist op dat moment waarom.

Maar wonderwel ging de bal er niet in. Het leek erop dat keeper Roy Kortsmit in de goede hoek zat, maar later werd duidelijk dat het de paal was die in de weg stond. De doelman werd echter daar niet minder om door toegezongen en het was heerlijk om met die zuurverdiende voorsprong de rust in te gaan.

Van de 2e helft zijn er niet echt foto’s gemaakt, Sparta speelde naar de overkant toe en voor het grootste gedeelte zagen we niks. Wat wel op zich een goed teken was, dit betekende dat Sparta dus veelvuldig op de helft van FC Emmen te vinden was. Een treffend voorbeeld –letterlijk– was toen Roland Bergkamp van zich liet gelden en scoorde. De ontlading in het uitvak was niet acuut, pas toen we de Spartaanse verdedigers en keeper zagen juichen wisten we dat de 1-3 een feit was.

En gelukkig maar. Voor zover we hebben kunnen zien had Sparta deze wedstrijd aardig onder controle, en voor een uitwedstrijd nogmaals is dat erg verfrissend. Zo zie je maar wat een beetje gif in de wedstrijd brengen — al dan niet door noodzaak — kan opleveren.

En dit resultaat maakt een terugreis van 225 km tevens een stuk aangenamer. Sparta, bedankt, hou dit vol!

Ook een compliment aan de 150 Spartanen die op een zondagochtend zo’n reis naar Drenthe ondernamen. Tot vrijdag, na drie uitwedstrijden eindelijk weer eens op Het Kasteel!

PS, BONUS-PICA!:


About The Author

RG

Related posts