HHC Hardenberg – Jong Sparta (0-0) & FC Twente – Sparta (3-1)

Spangenaren gingen eropuit met een eigen bus, en zo konden wij dus een omweg maken via Hardenberg, om Jong Sparta een hart onder de riem te steken. Dat was leuk en aardig, alleen was de grotere wedstrijd daarna in Enschede een stuk minder.

opkomst

Zoals gezegd, Jong Sparta trad aan, in en tegen Hardenberg in de Tweede Divisie. Ondanks dat de uitslag van 0-0 anders doet vermoeden, was het best een aantrekkelijke wedstrijd om te zien. Dat het doelpuntloos bleef is eigenlijk zelfs een beetje ongelooflijk te noemen. Beide ploegen, maar met name HHC, kregen genoeg grote opgelegde kansen, maar werden allen net niet benut. Op een afgekeurd doelpunt voor de thuisploeg na dan, wegens buitenspel. Zo komt Jong Sparta aan het tweede puntje in deze competitie, na een eerder gelijkspel bij TEC uit Tiel.

IMG-20160828-WA0002

Over dan naar de randverschijnselen. Rookpotjes doen het visueel altijd goed en wisten de spelers van Jong Sparta meteen dat zij zowaar aanhang hadden. Zo’n 35 Spangenaren, aangevuld met wat Cerclenaren, onze vrienden uit het Brugse.

IMG-20160829-WA0012

Deze goede Belgische vriend bezweek alleen na het eten van wat smerige Hollandse frieten.

klikotrommel

Maar Jong Sparta was niet de enige met een fanatieke aanhang, ook HHC heeft een heuse sfeerteam, genaamd Vak Q. Op het eerste gezicht ziet het er wat maf uit, een trommel op een kliko en het onderstel van een kinderwagen als vervoerkar. Maar er is ook een gezegde: Als het er stom uitziet, maar het werkt, is het niet stom.

langezijde

De twee groepen zo naast elkaar ging heel prima. Biertje erbij, balletje gehakt. Amateurvoetbal is kleinschalig, maar het heeft absoluut z’n charmes.

vanafoverkant

Over de vlag kregen we wel veel vragen, van jong en oud. “Wie is toch die man?”

En zo kregen de Hardenbergers les uit een stukje geschiedenis van Sparta.

groepsfoto

Man van de wedstrijd was Bryan Janssen, die heel de wedstrijd feilloos keepte, en in de slotfase nog een schot van oud-Spartaan Mark Veldmate met een katachtige reflex wist te blocken.

IMG-20160828-WA0060

Tussen de wedstrijden in was er de gelegenheid voor een biertje en een praatje met de locals, die bijzonder gastvrij en onderhoudend waren. Lekker uitpuffen in de schaduw meteen, het was warm zat.

IMG-20160828-WA0017

“Ken mijn ‘t verrottuh.”

IMG-20160828-WA0008

Op naar Enschede, een klein uurtje rijden van Hardenberg.

IMG-20160828-WA0010

Nog steeds uitgeteld na die frieten from hell.

IMG-20160828-WA0011

Maar zonder gekheid ditmaal: het was heet, echt bloedverziekend heet.

sjaals

Maar eindelijk dan, de aankomst in Enschede. Hier een mooie weergave van de stand, van nog voor de wedstrijd.

IMG-20160828-WA0006

Meegereisde Spartanen acclimatiseerden nog even in het uitvak, uiteindelijk zouden het er iets meer dan 300 worden.

overzicht

Door de overwinningen tegen twee andere Overijsselse clubs was men aanvankelijk nog enigzins optimistisch. Immers is FC Twente ook niet meer wat het ooit was. Maar ene Hakim Ziyech die zeer waarschijnlijk vertrekt kreeg het op zijn heupen, en bracht daar al vrij snel verandering in. De thuisploeg ging daardoor lekkerder in zijn vel zitten en noteerde middels een fraaie krul in de kruising ook nog de 2-0.

Screenshot_2016-08-29-19-05-21

Sparta mocht weer even hoop hebben nadat een doorgebroken Goodwin werd neergehaald, en Brogno net als een week ervoor koelbloedig genoeg was om vanaf 11 meter te benutten. Maar helaas, Hakim Ziyech drukte andermaal zijn stempel en stelde de eindstand bij op 3-1. Kijkend naar de statistieken was Sparta eigenlijk niet eens heel kansloos, met enige regelmaat was er leuk combinatiespel waardoor er vaak goed opgebouwd werd. Alleen die laatste pass… met die laatste pass gingen we steeds de mist in. En als die al aankwam, was het met name El Azzouzi die weer niet wist te scoren. Zijn tijd komt nog wel, maar natuurlijk hopen we dat dat wel al gauw is.

afscheid

Met de interlandweekend die er nu tussen zit treedt het eerste van Sparta pas weer over zo’n twee weken aan. Tijd genoeg om even te resetten. De spelers werden bedankt, en die zien wij weer terug op 11 september in en tegen Groningen.

Oja, BONUS-PICA!!:

IMG-20160828-WA0018

Wout Holverda. Held.

About The Author

RG

Related posts