Sparta – FC Dordrecht (beker, 3-1)

In het bekervoetbal kunnen soms gekke dingen gebeuren, maar zover kwam het niet. Op basis van de eerste helft lieten de Dordtenaren zich als makke schapen naar de slachtbank leiden. Een leuk tussendoortje, zo op een woensdagavond.

img-20160921-wa0021

Voor de wedstrijd werd Broederliefde gespot op het pleintje achter de Denis Neville-tribune, waar zij in hun Spangen, een potje aan het voetballen waren. Tevens een mooie gelegenheid voor een meet & greet tussen de Spangenaren en de Spangenaren. Ken gewoon!

025

Het hoekvak was er weer klaar voor, en de sfeer zat er van begin af aan in. Iedereen rook bloed. Schapenbloed.

032

Het was even zoeken, maar na 35 minuten vond Mart Dijkstra een gaatje, en maakte de openingstreffer.

img-20160922-wa0002

In het vorige verslag beloofden wij Alex Pastoor een Spangenaren-zonnebril te sturen. Deze ontving hij ook, en werd (met het kaartje er nog aan) de wedstrijd vanaf dat moment met een powerlevel van over 9000 geleid.

079

Niet veel later werd de stand dan ook verdubbeld met een powershot van Thomas Verhaar, die doodleuk vervolg gaf van zijn oude scoring habits.

100

En weer een paar minuten later, vlak voor het affluiten van de eerste helft, werd het nog zelfs 3-0, via een of ander Dordts been. Da’s lekker de rust in gaan.

es400125

De tweede helft werd aangevangen zonder de nieuwe zonnebril van Pastoor. Dat was een catastrofale fout, want deze helft was ineens een stuk minder. Bovendien kreeg Verhaar ook nog eens rood. Maar ach, de wedstrijd was toch al in de knip, en zowel Pastoor als oud-Spartaan Gerárd de Nooijer konden er om lachen.

233

Maar dit kan echt niet hoor. Bedoel, bierverspilling, kom op.

kax31619

Mooi was de rentree van David Mendes da Silva in het eerste elftal van Sparta. Letterlijk 16½ jaar tussen dit moment en zijn debuut in zijn eerste Sparta-termijn.

99981

In het begin van deze eeuw, in april 2000, maakte David Mendes da Silva zijn debuut in de Eredivisie. Ruim vier seizoenen later vertrok hij naar NAC Breda, waar hij zich in de kijker speelde bij AZ. In Alkmaar kwam het potentieel van Mendes da Silva nog meer tot bloei en werd hij zelfs opgeroepen voor het Nederlands elftal. In 2015, na periodes bij Red Bull Salzburg en Panathinaikos, maakte hij al bekend te stoppen als voetballer, maar die beslissing maakte hij ongedaan om bij Sparta terug te keren, en tegelijkertijd zich te richten op een carrière als trainer.

img-20160922-wa0013

Op meerdere manieren was dit een kippenvelmoment voor Sparta’s verloren zoon.

289

Sparta bekert door, en loot PSV-thuis. Een opgave welke een tikkeltje pittiger is dan tegen FC Dordrecht, maar we gaan die uitdaging gewoon aan!

BONUS-VIDEO!:

About The Author

RG

Related posts