Sparta – FC Volendam (3-1)

Na een last minute-domper bij Jong Ajax trad Sparta aan tegen FC Volendam. De nummers 1 tegen 2. Een regelrechte 6-puntenwedstrijd. In toppers had Sparta het tot nog toe niet laten zien. Dus het was nu of nooit.


Hoekvakkie lekker gevuld, Spangenaren waren er weer klaar voor.

Opkomst van de Volendamse aanhang viel wat tegen. Zo’n 50 man namen de moeite om hun oranje helden na te reizen naar Rotterdam-west. En dat voor de nummer 2. Slecht hoor. Maar in zo’n gristelijke gemeente liggen de prioriteiten duidelijk bij Sinterklasavond.

Opkomst van de spelers. Voor Thomas Verhaar, wat ons betreft Spangenaar, staken we een hart onder de riem als blijk van waardering voor zijn tomeloze inzet en wedstrijdbeleving met een doek die in het oog sprong.

Uiteraard kon Thomas dit waarderen. In de 1e helft moest Sparta nog wat op gang komen, maar in de 2e helft zou met name de clubtopscorer een ongehoorde partij peper in z’n reet krijgen waar nog lang over nagepraat zal worden.

De enthousiasme kwam in de beginfase van de wedstrijd nog redelijk tot uiting….

….maar om eerlijk te zijn — en we zijn tenslotte ook niet van staal — de spanning was voelbaar onder de Spartanen.

Het viel niet compleet stil, maar de vocale support moest door de aanjagers wel echt eruit geperst worden.

2e helft dan maar. En net wanneer je alweer een beetje op stoom begint te komen…

…laat de verdediging van Sparta meters vrije ruimte achterin liggen waardoor FC Volendam er op zakelijke wijze van kon profiteren.

Maar in hindsight was dat — vreemd genoeg — misschien wel het beste wat er kon gebeuren. Want ineens kwamen er krachten vrij die eerder nog niet echt loskwamen. Het Spartaanse publiek gooide de schroom van zich af, de Spartaanse spelers verhoogden een versnelling. Alles wat Sparta was deed er van alles aan om deze superbelangrijke pot om te buigen.


En Mozes Kriebel als het niet waar is perst Paco van Moorsel middels een kopbal op het allerscherpst van de snede de bal achter de Volendamse doelman.

Sparta leeft! De spanning die voor de wedstrijd en grote delen tijdens zo voelbaar was verruilde het voor een boost in het vertrouwen dat het stadion van de Kasteeltribune tot en met vrijwel de hele Denis Nevilletribuine ontwaardde in een golf van aanmoedigingen dat het gevoel gaf dat het wel goed zo komen, zolang we met z’n allen maar bleven aanzetten.

Sparta bleef ook doordouwen. Qua veldspel was niet alles volgens het boekje, en FC Volendam bleef proberen wat het doen moest, het was echt een pittige tegenstander, maar Sparta bracht steeds net even dat beetje meer. De Volendammers kregen steeds meer moeite om het opkomende Sparta tegen te houden. En moesten grijpen naar het fysieke. Een vrije trap op kansrijke positie als gevolg. Het Kasteel houdt z’n adem in….


…EN GODVERDOMME Thomas Verhaar scoort ijskoud uit een vrije trap!! Dicht tegen het einde van de wedstrijd aan. Hoe heerlijk wil je het hebben!


En het lot werd bezegeld door een zelf afgedwongen penalty te benutten in de person van — daar istie weer– Thomas Verhaar, die daarmee zelf ook tot nu toe als speler van Sparta de avond vanz’n leven beleefde.


Sparta: Het laat ons af en toe schrikken. Het houdt ons in spanning. Maar sinds dit seizoen gebeuren er dingen die we een lange tijd niet meegemaakt en gevoeld hebben.

Sparta blijft staan op de 1e plek. Sparta staat nu 5 punten los op de nieuwe nummer 2, VVV. Het seizoen duurt nog lang. We hebben nog vele wedstrijden te gaan, wedstrijden die allemaal even belangrijk zijn uiteindelijk. Maar Sparta sloeg na vandaag een duidelijke stap in de weg die begaan moet worden.

About The Author

RG

Related posts