Sparta – Helmond Sport (2-1)

Geen dikke cijfers, maar wel een zeer terechte overwinning, de 4e op rij. De sfeer zat er meteen goed in, Spangenaren & andere fanatieke Spartanen liepen gezamenlijk naar het stadion, Sparta lééft!


Verzameld werd er voor ‘t Brouwershuys. Op letterlijk 450 meter van het stadion zou dit een korte wandeling worden.

Het ging erom om het groepsgevoel te versterken — samen uit samen thuis…

… en Spangen mocht het weten dat dat cluppie in de wijk ondanks jarenlange Pilsssleague-ellende nog altijd alive and kicking is!


Ennn we zijn in het hoekvak. Meteen zagen we Sparta goed combineren en pressie leveren. Desondanks — geheel tegen de verhoudingen in — scoorde Helmond Sport de openingstreffer.

Toch brak dat Sparta niet op. Op het veld werd heerlijk gevochten voor elke bal en supporters bleven onverminderd erachter staan. Dat alles bij elkaar werd een penalty geforceerd.

En die werd door Thomas Verhaar benut, zijn 10e goal van het seizoen!

Clubliefde maakt blind. 😛

Ook in de 2e helft zette Sparta stevig aan. Niet alleen het vlotte tikie-takkie-voetbal was prettig om naar te kijken, vooral de inzet en strijd die erbij geleverd werd deed ervoor zorgen dat iedereen ondanks een tussenstand van 1-1 vertrouwde in een positieve afloop.

Als Sparta met deze mentaliteit zo tegen NEC had gevoetbald waren we op zijn minst minder roemloos ten onder gegaan. In de competitie lijkt Sparta dit meestal gelukkig wel in de gaten te hebben, waarvoor hulde.

En dat harde werken werd beloond! Thomas Verhaar liet nogmaals van zich gelden, ditmaal met een treffer die heerlijk in de kruising vloog vanaf een kleine 20 meter.
That’s what we were talking about! Poogt en gij zult het net vinden! Zo hoort het!

Eerlijk is eerlijk, Helmond Sport zakte niet als een pudding in elkaar en even waren de katachtige reflexen van Roy Kortsmit nodig, maar eindstand hield Sparta er de welverdiende 2-1 aan over, en dat voelt gewoon lekker aan!

En kort na het laatste fluitsignaal werd vernamen we dat de concurrentie wederom punten heeft laten liggen. Ook daar mogen we best wel in onze handen voor knijpen.

En de nodige pilseners werden daar op gedronken. Proost!

De gasten van Cercle Brugge waren gedurende de wedstrijd net zoals de rest van het hoekvak lekker fanatiek, respect. Later op deze site misschien nog meer beelden van de corteo.

En morgen alweer match day, zij het tegen Jong Ajax. Een abominabele tegenstander die in deze competitie eigenlijk geen reet te zoeken heeft, maar voor ons gaat het wel weer om 3 punten natuurlijk. Dus neem dat fanatisme mee, Spartanen! We hebben extra plaatsen gekregen, dus laten we dan ook extra van ons horen.

About The Author

RG

Related posts