Sparta – MVV (6-0)

Sparta sloot in navolging van het vieren van een periodetitel in Dordt 2015 af met een een spectaculaire 6-0 zege op MVV in eigen huis. Op meer dan één manier stond Het Kasteel in vuur en vlam.


Net zoals een week eerder in en tegen Dordrecht kwam Sparta zeer snel op voorsprong: Paco van Moorsel had precies 1 minuut nodig om het net vinden.

Desondanks zakte in de resterende 44 minuten van de eerste helft de boel wat in, zo ook op de tribunues. Kom op hoekvak, dat kan beter.

Tweede helft dan maar. MVV-supporters schudden de boel wakker met een protest welke gericht was tegen Fox Sports vanwege hun invloed op wedstrijddagen danwel tijdstippen, de voorkeursbehandeling van belofteteams en dat voetballiefhebbers uit het stadion en achter de buis gelokt worden. “Fox moet op zwart”, luidde de slogan op een doek.

Wat dat laatste betrof was de actie geslaagd. Thuisblijvers zagen geen reet meer.

Alleen wat de Sjengen niet voorzagen was dat dat de inmiddels wat tam geworden wedstrijd hierdoor ook ineens zou opleven, inclusief de eindelijk ontpopte sfeer vanaf onze tribunes.

Doordat er betrekkelijk weinig wind stond op deze vrijdagavond duurde het nog wel even voordat alle rook weggetrokken was.

Maar na de hervatting hoefden wij niet bijzonder lang meer te wachten voordat….

….de Grote Spartaanse Doelpuntenshow van start ging!

Paco van Moorsel was op dreef. In vijf minuten tijd scoorde hij de 2-0 en 3-0, waardoor (met zijn goal uit de eerste minuut) de hattrick een feit werd. Met de feestdagen in het vooruitzicht werd dit door het hele stadion op kerstachtige wijze gevierd.

De ene goal was nog mooier dan de ander, zo ook de 4-0 van Loris Brogno. De koppies van de MVV-spelers gingen daardoor hangen, en kon Sparta het laatste kwartier frank en vrij uitspelen.

Ook Thomas Verhaar — die de dag erna bijtekende, waarvoor hulde! — pikte zijn goal mee: de 5-0 was zijn 15e van het seizoen.

En Ryan Sanusi maakte het feest compleet met zijn kers op de taart: een vlammende onhoudbare volley die nog net niet een gat in de netten boorde… 6-0! Het eindsignaal volgde daarna onmiddelijk.

Wat je wel eens ziet is dat na het behalen van een periodetitel dat een ploeg wat flegmatiek wordt, en dat winstpartijen ineens niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Natuurlijk moet Sparta daar na de winsterstop zichzelf nog altijd voor blijven behoeden, maar zoals deze wedstrijd — met name in de tweede helft — werd benaderd getuigt van pure professionaliteit.

En we hebben een nieuwe professional. Rick van Drongelen is zijn naam. Hij mag nog maar net brommerrijden maar nu al kan hij heel goed mee op dit niveau.

En in Rick hebben we weer een nieuwe Spangenaar.

Spartanen, gefeliciteerd en indien je gaat geniet van de Heerenavond deze avond in het Supportershome. Qua fotoverslagen zijn we er natuurlijk pas weer in het nieuwe jaar, maar de komende week posten we hier op deze site nog wat leuks!

Proost!

About The Author

RG

Related posts