Sparta – VVV (3-1), [DE WEDSTRIJD] + bonusvideo!

Wederom heeft Sparta een belangrijke slag geslagen. Directe concurrent VVV werd aanvankelijk na enige moeite uiteindelijk terecht van de mat gespeeld. Logischerwijs raakten Sparta-supporters uitzinnig van vreugde, waarvan wij de foto’s (én video) hebben!


IMG-20160208-WA0081

Gisteren werd toevallig bovenstaand artikel in het Algemeen Dagblad gepubliceerd. De foto is door een Spartaan erin gesjopt. Maar het zou zomaar kunnen kloppen ook. Sparta doet dit seizoen het hart van de Rotterdammer sneller kloppen, in ieder geval aan deze kant van de Maas. En mocht Sparta daadwerkelijk promoveren? Dan nemen we de plek over van de meest gelukkige stad van Europa, het Deense Aalborg. Ech wel.

IMG-20160207-WA0029

Men kan met recht weer trots op Sparta zijn. Deze Spartan was op match day er dan ook helemaal klaar voor. Voordat we met het verslag beginnen nog een kleine boodschap aan deze Spartaan die we hier BG zullen noemen (de oom van RG): van harte gefeliciteerd! Zo’n overwinning is het perfecte verjaardagscadeau.

002
Zoals eerder op deze site vermeld was er voorafgaand de wedstrijd een corteo van Café ‘t Brouwershuys naar Het Kasteel. Mooi om te zien was dat het niet slechts een feestje van uitsluitend een select groepje Spangenaren is. Een gezellige mengelmoes van jong en oud verzamelden zich en liepen mee. Letterlijk vaders en zoons, tantes en neefjes, noem maar op. Waarmee Spartanen zich kunnen profileren als enthousiastelingen, én gelijktijdig toch supporter zijn van een heuse familieclub.

IMG-20160206-WA0045

Des te betreurenswaardiger dat dit bericht ons bereikte. Natuurlijk is het ook niet de bedoeling dat er lukraak met zwaar vuurwerk gesmeten wordt, maar dat gebeurde ook niet. Een paar rookpotjes, een fakkel en wat van die confetti-shooters. Dat waren zo ongeveer de ingrediënten voor het visuele aspect van deze vrolijk verlopen corteo. Maar Rotterdam is een Law & Order-stad. Naar het grotere geheel wordt niet gekeken, tenminste, niet wat voetbalzaken betreft. Misschien dat op zuid de boel wel eens flink uit de hand loopt, in west valt dat echter heel, héél erg mee. Sla de statistieken er maar op na. Laat Rotterdam de gelukkigste stad van Nederland blijven, gun men eens periodiek een lolletje, alsjeblieft. Panem et circenses, weet u wel. Wel vinden we het een eer dat het Stadhuis te Coolsingel 40 onze website volgt. Misschien dat we in april met een mannetje of 20.000 op de koffie komen.

067

Vrijheid, blijheid!

vlcsnap-2016-02-09-07h46m30s154

Een screenshot uit de video van gisteren… wat we hier zien is een beeld dat al sinds de jaren ’60 niet meer voorgekomen is: mensen die rijen dik gezamenlijk naar het stadion lopen. Een stukje trots. Een testament van het rood-wit dat door onze aderen giert. Op gepaste wijze. Waardig. Met een statige Kasteel als decor.

198
Die sfeer werd mee naar binnen genomen…

IMG-20160209-WA0001

…en 9.600 toeschouwers konden zich opmaken voor de wedstrijd tussen de nummers één versus de nummer twee.

227

Sparta begon fris en aanvallend. En al na 9 minuten vond Thomas Verhaar middels een fraai afstandsschot het net!

230

Zaak was het om die voorspong zien te behouden.

295

Maar dat gebeurde niet. Halverwege de eerste helft scoorde VVV de gelijkmaker.

330
Ook arbitrale beslissingen werden een bron van ergernis. Maar Sparta toonde veerkracht, en beetje bij beetje ging het publiek er weer achter staan.

337

Met name in de tweede helft ging het allemaal weer stukken beter. Sparta domineerde de wedstrijd en VVV kon niks anders doen dan de bal naar voren schoppen en hopen op een goede counter. Al hield de formatie uit Venlo nog wel een tijd lang stand, en was de spanning daarmee op een ieders gezicht af te lezen.

340

Maar in de 79e minuut scoort Sparta de langverwachte 2-1!!

IMG-20160207-WA0056

Ryan Sanusi doet het stadion ontploffen!!

347
En wanneer vlak voor tijd Thomas Verhaar zijn tweede van de middag erin jast en daarmee de wedstrijd zeker stelt ontstaan er emotionele taferelen op de tribunes.

Sparta wat je met me doet
Spangenaar in voor- en tegenspoed
oh hoohoo
Ben geen ‘hoer’ en geen ‘hand in hand’
Sparta is het mooiste van het land
oh hoohooo

373

Sit down if you love Sparta, sit down if you love Sparta…

376

sit down if you love Sparta, sit down if you love Sparta…

379

STAND UP IF YOU LOVE SPARTA, STAND UP IF YOU LOVE SPARTA…

411

STAND UP IF YOU LOVE SPARTA, STAND UP IF YOU LOVE SPARTA!

428

Wat dit Sparta allemaal flikt dit seizoen is briljant. We zijn er nog niet. Met NAC (waar Sparta nog tegen spelen zal) moet nog altijd serieus rekening gehouden worden en ook tegen de mindere goden uit deze divisie moet je er nooit te laconiek over doen…

IMG-20160208-WA0002

…maar dankbaar dat we zeker zijn. Op naar Achilles. Focus, en support!!

En oja… last but not least hebben we nog DEZE BONUS-VIDEO! Enjoy!

SUPPORT TOT JE ERBIJ NEERVALT! 😛

IMG-20160207-WA0037

About The Author

RG

Related posts