Supporterstoernooi Den Haag 2015

Jaarlijks terugkerend fenomeen, het toernooi tussen supporters van FC(!) Den Haag, Legia Warschau, Club Brugge en Juventus. Ook Sparta was weer uitgenodigd. Lekker zonnetje, uitgelaten sfeer en veel bier maakten het compleet.Toch wel een bijzonder gezicht voor een Spartaan: kom je aan in Rijswijk bij het terrein van vv Haaglandia, is het eerste wat je ziet een wapperende RV & AV Sparta-vlag. Nog een flink formaatje ook.

 


Al waren Den Haag en consorten natuurlijk ook visueel represent…


…en vocaal. Hagenezen, Polen en Bruggenaren lieten zich op verscheidende momenten goed van zich horen.


Ook waren er door de verschillende groepen voldoende fakkels ingeslagen. Paar dikke knallen zo tussendoor. De sfeer was gemoedelijk, maar toch had het net even een rauw randje. Mooie balans.


Mist op de tribune. De politie kwam op een gegeven moment ook op het vuurwerk af, knallen waren tot in de wijk rond het sportcomplex te horen. Zo’n beetje alle aanwezige groepen tekenden met één grote samenzang (“zorg dat je erbij komt…”) protest aan tegen de dienders. Het had als gevolg dat zij de situatie evalueerden en tot de conclusie kwamen dat echte interventie de risico’s niet waard waren en het maar beter met een sisser af kon lopen. Heel verstandig.


14 ploegen (als ik het goed heb) deden er in totaal mee. Het was moeilijk om iedereen in 1x op de foto te krijgen.


Twee teams daarvan waren Spartaans. Sparta 2 werd 12e. Sparta 1 (winnaar van vorig jaar) werd ditmaal 3e.


En dan hebben we nog deze zuiplap.


De prijsuitreiking in een stampvolle kantine met ook weer de nodige kabaal was een mooie afsluiter. Den Haag bedankt. Prima daggie zo.

About The Author

RG

Related posts